Αλέξης Τσίπρας:«Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ»

tsipras dilwseis new xr

Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στην πρώτη δήλωση μετά τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Στην άνοδο των κομμάτων της άκρας δεξιάς και την παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτό εκπέμπει ένα σήμα κινδύνου για κάθε δημοκρατικό πολίτη», ανέφερε.

«Αυτή η νέα κατάσταση απαιτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ σωστή, νηφάλια εκτίμηση. Δημοκρατικές αποφάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές. Απαιτεί να συναντηθούμε με τις αξίες μας. Να ανανεώσουμε τολμηρά το στελεχικό μας δυναμικό από την κορυφή μέχρι τη βάση. Δείχνοντας εμπιστοσύνη σε νέους ανθρώπους», πρόσθεσε.

«Απαιτεί να προβληματιστούμε με ωριμότητα και ευθύνη για τις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος. Να σταθούμε στο ύψος του ρόλου που παρά την ήττα, μας ανέθεσαν οι πολίτες».

«Ο χρόνος προκειμένου να δουλέψουμε για την ανασυγκρότησή μας, δεν είναι απεριόριστος. Ο χρονικός ορίζοντας για την επιστροφή μας είναι οι Ευρωεκλογές σε έναν χρόνο από σήμερα. Πρέπει αυτό να γίνει με επιτυχία γιατί το επιβάλουν οι ανάγκες των πολιτών».

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε ένας μεγάλος και δημιουργικός κύκλος. Πρέπει να τον αποτιμήσουμε με υπερηφάνεια. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να προχωρήσουμε στις απαραίτητες τομές. Για να ανοίξει νέος κύκλος, ακόμα πιο ελπιδοφόρος».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

newsbomb.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith