Αγρίνιο: Τιμήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά

sygkentrosi protomagia2 3

Οι καιρικές συνθήκες μπορεί να μην βοηθούν, αρκετοί όμως συνδικαλιστές, μέλη σωματείων, συλλόγων κλπ, συμμετέχουν στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Γιώργος Ντουντούμης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Χαιρετισμοί έγιναν απο τον πρόεδρο των συνταξιούχων Αιτωλοακαρνανίας Γ. Δημητρουλή, τον Γιάννη Καρναβιά εκ μέρους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, την πρόεδρο του Συλλόγου ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Μάρθα Σαρακή και τον Βαγγέλη Τσούκα, πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Το Εργατικό Κέντρο στην πρόσφατη απεργιακή του ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Κόντρα στο πολιτικό προσωπικό των επιχειρηματικών ομίλων, στις σειρήνες και στους γραφιάδες τους που ψάχνουν να βρουν αστοχίες του συστήματος σε ανθρώπινα λάθη και σε στρεβλώσεις, είναι ανάγκη να δυναμώσει τώρα ο αγώνας ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, στο κράτος και τις κυβερνήσεις του.Δε φταίει ο άνθρωπος, η εργασία και οι γνώσεις του, οι επιστημονικές και τεχνολογικές κατακτήσεις, αλλά η υποταγή όλων αυτών στο σιδερένιο νόμο του κέρδους, στις σάπιες αξίες της «ανταγωνιστικότητας» της οικονομίας, αλλά και του «εταιρισμού» που υπερασπίζεται η ηγεσία της ΓΣΕΕ, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Η εξουσία που προστατεύει τη μεγάλη ατομική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, στα εργοστάσια, στη γη, στις πλουτοπαραγωγικές πηγές, είναι η βάση για τις ιδιωτικοποιήσεις, για τις συμφωνίες και τους νόμους που εξασφαλίζουν στους εκμεταλλευτές κέρδη, φτηνό εργατικό δυναμικό και ταξική ειρήνη.

Σήμερα υπάρχει διέξοδος! Με τους αγώνες μας, μπορούμε να τους ανατρέψουμε! Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να σπάσουμε τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο άνθρωπος, οι παραγωγοί του πλούτου! Αυτό φοβούνται, αυτό τρέμουν! Να κάνουμε το φόβο τους, πράξη!».

agriniopress.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith