Αγρίνιο: Στα άκρα η κόντρα Εμπορικού – Σ. Κωστίκογλου

esa

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου:

Κ. Κωστίκογλου,

Άπαντες στην πόλη μας γνωρίζουν πλέον ότι σιχαίνεστε τις Γεν. Συνελεύσεις.

Έχετε αποδείξει μάλιστα περίτρανα με τη στάση, τη συμπεριφορά και τα λεγόμενα σας, ότι αδιαφορείτε παντελώς για την καταστατική νομιμότητα καθώς και για οποιαδήποτε απόφαση Γεν. Συνέλευσης δεν σας βρίσκει σύμφωνο.

Το ΔΣ γνωρίζει πολύ καλά -αν και διορισμένο- και το νόμο και το καταστατικό και τις υποχρεώσεις του και τον τρόπο που στέλνονται οι προσκλήσεις των συνελεύσεων στο Σύλλογό μας διαχρονικά.

Γι’ αυτό σας πληροφορεί ότι η ετήσια τακτική γενική και εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα λάβει χώρο τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου του 2023 και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Αγρινίου

Έχετε το δικαίωμα να παρευρεθείτε, να πάρετε το λόγο και να καταθέσετε την άποψη και τις ενστάσεις σας ή αλλιώς να μας στείλετε τον νομικό σας αντιπρόσωπο μήπως και καταφέρετε να ακυρώσετε μια ακόμα Γεν. Συνέλευση που τόσο απεχθάνεστε.

Δεν θα προξενήσει καμία έκπληξη ούτε στο ΔΣ ούτε στους συναδέλφους εμπόρους οτιδήποτε και αν πράξετε για χάρη της ματαιοδοξίας σας

Το ΔΣ σας συνιστά να ηρεμήσετε και να μην ταλαιπωρείτε άλλο το Σύλλογο. Αρκετό κακό έχετε ήδη κάνει. Φτάνει πια.

Το ΔΣ του ΕΣΑ

Δήλωση Σ. Κωστίκογλου:

Σεβασμός των διαφορετικών απόψεων και ήθος οι ακρογωνιαίοι λίθοι του Συνδικαλισμού

Με την σημερινή μου παρέμβαση θέλω να επισημάνω αυτά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της Γενικής συνέλευσης της Δευτέρας 16/1/2023 που πραγματοποιήθηκε από τον Εμπορικό σύλλογο Αγρινίου .Η συνέλευση αυτή συνέπεσε με την πιο κρίσιμη ίσως περίοδο για τις επιχειρήσεις της αγοράς και την επιβίωση τους και κατά τη γνώμη μου ,εκεί θα έπρεπε να εστιάσουν οι ομιλητές στις τοποθετήσεις τους στη Γ. Σ.

Δυστυχώς όμως οι ομιλητές από την πλευρά του διορισμένου Δ Σ είχαν άλλο σκοπό.

Με τον διχαστικό τους και μόνο λόγο επεδίωξαν να ρίξουν λάσπη (πόση ακόμη ,δεν βαρέθηκαν) και να συκοφαντήσουν όχι μόνο εμένα σαν πρώην πρόεδρο αλλά και τα άλλα μέλη του προηγούμενου Δ Σ.

Η εμπάθεια τους προς το πρόσωπο μου τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια είναι γνωστή στην αγορά ,αλλά τώρα πλέον ξεπερνάει τα όρια της και γίνεται ορατή και στη κοινωνία.

Η δική μου όμως ομιλία στη Γ. Σ .και η σημερινή παρέμβαση μου δεν είχε και δεν έχει σκοπό την δημιουργία κλίματος αντιπαράθεσης και διχασμού ανάμεσα στα μέλη του συλλόγου . Ακριβώς το αντίθετο ,τόνισα μάλιστα μεταξύ των άλλων ότι αυτοί που ασχολούνται με τους συλλόγους και τον συνδικαλισμό πρέπει να επιδεικνύουν πρωτίστως συνδικαλιστικό ήθος.

Αλλά δυστυχώς αυτά δεν χαρακτηρίζουν εκείνους που επιλέγουν να προσβάλλουν και μην σέβονται πρόσωπα και θεσμούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα και το αναφέρω είναι η επιστολή -απάντηση που έλαβα στις 11/1/2023 από το διορισμένο Δ Σ σε αίτημα που διατύπωσα τις ενστάσεις μου με αφορμή την πρόσκληση της Γ Σ στις 10/1/2023.

Επέλεξα συνειδητά να μην την δημοσιοποιήσω πριν την Γ Σ και αυτό για να ρωτήσω πρώτα τα μέλη του Δ Σ στη Γ Σ αφού αυτά την υπέγραφαν .

Μια επιστολή που μόνο υβριστική και προσβλητική μπορεί να είναι για έναν πρώην εκλεγμένο πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου .

Στη διάρκεια της ομιλίας μου και απευθυνόμενος προς τα μέλη του Δ Σ που υπογράφουν την επιστολή τους ρώτησα πρώτον εάν συμφωνούν με το κείμενο και δεύτερον εάν κάποια μέλη που πιθανόν να μην την γνωρίζουν ,να απαντήσουν ποιοι είναι εκείνοι που τους χρησιμοποιούν και στέλνεται μια τέτοια επιστολή με υπογραφή Δ Σ.

Δυστυχώς δεν έλαβα από κανένα μέλος του διορισμένου Δ Σ απάντηση.

Αυτή την συμπεριφορά την αφήνω στην κρίση του καθενός συμπολίτη και του καθενός συναδέλφου.

Η διαδρομή μου είναι γνωστή και σαν μέλος της τοπικής κοινωνίας , της τοπικής μας αγοράς και από τη συμμετοχή μου για πολλά χρόνια τόσο στον Εμπορικό σύλλογο όσο και στο Επιμελητήριο .

Ουδέποτε και αυτό το τόνισα στη Γ Σ απευθύνθηκα σε συνάδελφο προφορικά ή γραπτά με υβριστικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς γιατί ο σεβασμός και το ήθος είναι βασικές αρχές της δικής μου συμπεριφοράς .

Με ποιο δικαίωμα και ποιος τους νομιμοποιεί να χρησιμοποιούν τέτοιους χαρακτηρισμούς και τέτοιο ύφος σε επίσημο έγγραφο του συλλόγου ;

Επέλεξα να δώσω στη δημοσιότητα την επιστολή αυτή μαζί με όσα έγιναν στη Γ Σ και αυτό κυρίως για να τα γνωρίζουν όσοι από τα μέλη του συλλόγου δεν παρευρέθησαν σε αυτή και δυστυχώς έχουν ευθύνη για την μη παρουσία τους .

Και αυτό γιατί σε λιγότερο από ένα μήνα θα κληθούν οι συνάδελφοι να ψηφίσουν και να επιλέξουν ποιοι θέλουν να τους εκπροσωπούν.Οι συγκεκριμένες εκλογές είναι οι πλέον κρίσιμες γιατί θα γίνουν μετά από δυο συνεχόμενες κρίσεις που αντιμετώπισε ο σύλλογος τα τελευταία τρία χρόνια και η ευθύνη είναι μεγάλη για όλους μας.

ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠ ΒΔΕΝ

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

zenith