Αγρίνιο: Οι εργασίες εγκατάστασης οπτικών ινών προβληματίζουν την δημοτική αρχή

448618637 871277551493018 2399180863068069891 n

Οι εργασίες εγκατάστασης οπτικών ινών στο Αγρίνιο απασχόλησε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 26/6.
Το ερώτημα έθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αγρίνιο Ανοιχτό και Πράσινο» Δημήτρης Τραπεζιώτης.
«Μου έχουν στείλει ένα έγγραφο για το έργο εγκατάστασης οπτικής ίνας – fiber ότι για την περιοχή του Αγρινίου από 146 χλμ. Δικτύου έχουν κατασκευαστεί μόνο τα 4, στην περιοχή του Δοκιμίου. Υπάρχει κίνδυνος τα δεσμευμένα χρήματα να διαβιβαστούν σε εργασίες για άλλο δήμο. Πρόκειται για έργο του ΟΤΕ», ανέφερε ο κ. Τραπεζιώτης.
Ο Γ.Γ. του Δήμου Δημήτρης Τζιώλης παραδέχθηκε ότι πράγματι υπάρχει θέμα με τις οπτικές ίνες και μάλιστα προβληματισμός για το τι μέλλει γενέσθαι.
«όσοι δώσανε οπτικές ίνες δεν τηρήσανε καμία προδιαγραφή. Βρήκαμε, όπου τρυπήσαμε, οπτικές ίνες στο επίπεδο της ασφάλτου ενώ θα έπρεπε να ήταν πιο κάτω. Μιλήσαμε με τον ΟΤΕ και ζητήσαμε επιτακτικά να τηρηθούν προδιαγραφές. Δώσαμε έγκριση και ζητήσαμε να δούμε πιλοτικά πώς θα γίνουν οι εργασίες στο τμήμα αυτό στο Δοκίμι. Δεν μείναμε ικανοποιημένοι από την αποκατάσταση. Επιμείναμε, έγινε νέα αποκατάσταση σύμφωνα με οδηγίες που δώσαμε και προχωράμε», ανέφερε.
Ο κ. Τζιώλης τόνισε πως η δημοτική αρχή είναι θετική στο να συνεχιστεί η εγκατάσταση του δικτύου στην περίμετρο της πόλης, όχι στον πυρήνα της.
«Σε ότι κομμάτια στο κέντρο ανακατασκευάζουμε, μεριμνούμε και αφήνουμε καλωδιώσεις. Ο ΟΤΕ πρέπει να αναζητήσει άλλη τεχνική λύση για τους άλλους δρόμους. Υπάρχει πανελλαδικά εντονότατος προβληματισμός. Είναι μία τεχνολογία που θεωρείται ήδη παρωχημένη. Θα πρέπει να αναζητήσει άλλη λύση για γρήγορο ίντερνετ στον πυρήνα της πόλης. Δεν είναι δυνατόν να περάσουν αυτά τα δίκτυα χωρίς να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα. Θεωρούμε ότι πρέπει να αναζητηθεί άλλη λύση. Υπάρχουν φρεάτια ύδρευσης, αποχέτευσης, δεν γίνεται να λειτουργήσει», τόνισε.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith