Αγρίνιο: Ημερίδα με θέμα Ενδοσχολική βία & παραβατικότητα (foto)

2f9a0f75 c770 4439 a004 e3a11b0c8b3b

Την Τετάρτη 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα Ενδοσχολική βία & παραβατικότητα την οποία συνδιοργάνωσε το Σχολικό Δίκτυο Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (Σ.Δ.Ε.Υ.) του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου Αγρινίου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ.), το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Αιτωλοακαρνανίας(ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.), και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Σ.Δ.Ε.Υ.
Το Σ.Δ.Ε.Υ του ΕΝ.Ε.Ε.Γ.Υ.Λ. αποτελείται από το 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου <<Παπαστράτειο>>, το 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου, το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου, το Γυμνάσιο Λεπενούς, και το Δημοτικό Σχολείο Φυτειών.

Η ημερίδα αποτέλεσε μια πρωτοβουλία της Ψυχολόγου κ. Τσιλιμέκη Χριστίνας και της Κοινωνικής Λειτουργού κ. Χριστοπούλου Χριστίνας, του Σ.Δ.Ε.Υ., που μέσα από τις παρεμβάσεις τους στα σχολεία αφουγκράζονται την ανησυχία και τα ερωτήματα γονέων και εκπαιδευτικών για ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ανησυχητικά αυξητική πορεία. Η ημερίδα αποτέλεσε μια ευκαιρία ώστε σε τοπικό επίπεδο να γίνει προσέγγιση του φαινομένου με την συνεργασία όλων των πιθανών εμπλεκόμενων τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση.
e7d370f3 0cc9 435c 94d3 4d75b2ba7f42
Η ημερίδα ξεκίνησε με το καλωσόρισμα όλων των παρευρισκόμενων από την συντονίστρια της εκδήλωσης κ. Μαργάρα Θεοδώρα Διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τον κ. Καζαντζή Χρήστο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αιτωλ/νιάς, την κ. Τσαούση Δέσποινα Προϊσταμένη του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Αιτωλ/νίας, και την κ. Παπατρέχα Σοφία Υποδιευθύντρια του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Αγρινίου. Κατόπιν παρουσιάστηκε η ιδέα και ο σκοπός της ημερίδας από την ψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργό του Σ.Δ.Ε.Υ.
Οι εισηγήσεις ξεκίνησαν με πρώτο ομιλητή τον κ. Κώστα Νικόλαο Αστυνόμο Α΄της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου ο οποίος μας μίλησε για την συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας-παραβατικότητας.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ.Τερνιώτης Χρήστος, Παιδοψυχίατρος – Ψυχίατρος Παιδιού & Εφήβου Επιμελητής Α΄ΕΣΥ Γ.Ν Αιτωλ/νίας- Ν.Μ Αγρινίου- Κ.Ψ.Υ. Αγρινίου που παρουσίασε τα Επιδημιολογικά δεδομένα και την ψυχοπαθολογία της σχολικής βίας και της νεανικής παραβατικότητας

zenith

Η κ. Μανιάκη Ευτυχία, Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Αγρινίου παρουσίασε εισήγηση με θέμα την Ανηλικότητα & Παραβατικότητα: Παρεμβάσεις Πρωτογενούς Πρόληψης.

Η Ψυχολόγος του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Αιτωλοακαρνανίας κ. Μαρούση Ευγενία μίλησε για τον Ρόλο του Ψυχολόγου στην αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού την Πρόληψη & Παρέμβαση.

Η κ. Βαζούκη Γλυκερία, Κοινωνική Λειτουργός του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγρινίου έδωσε την ‘’εικόνα’’ του Ρόλου του Κοινωνικού Λειτουργού στο σχολείο, τους τρόπους διαχείρισης συγκρούσεων, την Πρόληψη- Αποφυγή Ενδοσχολικής Βίας & Εκφοβισμού.

Ακολούθησε ένας σύντομος χαιρετισμός από τον κ. Κωνσταντίνο Νάκο Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών ΔΔΕ Αιτωλ/νίαςκαι η ημερίδα έκλεισε με συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων και των ομιλητών ενώ αναδύθηκε η σημαντικότητα συνεργασίας τόσο του σχολείου με την οικογένεια, όσο και όλων των φορέων που ασχολούνται με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας- παραβατικότητας.
50bdd586 2f2d 4387 b3e5 828f02c7bbf3

e8cf266c 202d 4275 b3f4 1183067036c0

ed1101a0 a491 4dbf 86e1 91b70c086a41

4f6479e6 3304 41d0 9b6c 459bf644fe4bgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith