Αγρίνιο: Γιατρός και νοσηλεύτρια οι συλληφθέντες για τις παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων

giatros suntagi

Ένας 58χρονος παθολόγος-διαβητολόγος και μία 48χρονη νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου συνελήφθησαν, χθες, Τρίτη 13 Ιουνίου, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, με την κατηγορία ότι προέβαιναν σε παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμακευτικών σκευασμάτων σε πολίτες.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροληψία υπαλλήλου, ψευδής βεβαίωση, νόθευση και έκθεση κατ’ εξακολούθηση και απάτη.

Όπως αναφέρουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από σχετική καταγγελία του ΕΟΠΥΥ. Οι δύο κατηγορούμενοι συνταγογραφούσαν παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα κυρίως σε ανασφάλιστους πολίτες που είχαν μηδενική συμμετοχή. Οι συγκεκριμένοι πολίτες, όμως, δεν τα λάμβαναν, αφού δεν τα είχαν ανάγκη και στη συνέχεια τα επέστρεφαν σχεδόν στο σύνολό τους, στον γιατρό και τη νοσηλεύτρια.

Εκτιμάται, ότι η συνολική ζημία του Δημοσίου ξεπερνά το ποσό των 120.000 ευρώ. Σημειώνεται, ότι από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο του 2022 οι δύο κατηγορούμενοι συνταγογράφησαν 9.268 συνταγές φαρμάκων αξίας 154.403,09 ευρώ.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ίδιες πηγές, οι δύο κατηγορούμενοι, κατά τη διάρκεια του 2023, συνταγογράφησαν σε άτομα που ήθελαν να χάσουν βάρος φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία, όμως, προορίζονταν αποκλειστικά και μόνο για ασθενείς με διαγνωσμένο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Έως αυτήν την ώρα, έχουν ταυτοποιηθεί 13 περιπτώσεις πολιτών που λάμβαναν τα συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα για τον διαβήτη τύπου 2, για αισθητικούς λόγους, και έτσι έθεταν σε κίνδυνο την υγεία ασθενών που τα χρειάζονταν άμεσα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, αυτοκίνητα, σε ιατρείο-γραφείο, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φαρμακευτικά σκευάσματα, ληγμένα φαρμακευτικά παρασκευάσματα, 2.350 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Δ.Καλαμπάκας

amna.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith