Πέθανε ο «κοιμώμενος πρίγκιπας» της Σαουδικής Αραβίας που ήταν σε κώμα 20 χρόνια

koimomenos prigkipas.png

Ο πρίγκιπας Αλ-Ουαλίντ μπιν Χάλεντ μπιν Ταλάλ ήταν σε κώμα από το 2005 και η οικογένειά του ήλπιζε δύο δεκαετίες σε ένα θαύμα – Πέθανε σε ηλικία 36 ετών

Πέθανε, σε ηλικία 36 ετών ο πρίγκιπας Αλ-Ουαλίντ μπιν Χάλεντ μπιν Ταλάλ, γνωστός ως «κοιμώμενος πρίγκιπας» της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος βρισκόταν σε κώμα από το 2005, μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο Λονδίνο.

Ο πατέρας του, πρίγκιπας Χάλεντ μπιν Ταλάλ ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου του γιου του, σε μια συγκινητική ανάρτηση.

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη, θρηνούμε τον αγαπημένο μας γιο, τον πρίγκιπα Αλ-Ουαλίντ μπιν Χάλεντ μπιν Ταλάλ, ο οποίος απεβίωσε σήμερα. Ας τον λυπηθεί ο Αλλάχ».

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο, Κυριακή, στο τέμενος Imam Turki bin Abdullah στο Ριάντ.

Ο πρίγκιπας Αλ-Ουαλίντ μπιν Χάλεντ μπιν Ταλάλ υπέστη σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερική αιμορραγία σε τροχαίο δυστύχημα στο Λονδίνο, το 2005, όταν ήταν 16 ετών.


Ο πρίγκιπας βρισκόταν έκτοτε σε κώμα, ενώ τον παρακολουθούσαν και γιατροί από την Αμερική και την Ισπανία.

Για δύο δεκαετίες βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη στο Ιατρικό Κέντρο King Abdulaziz στο Ριάντ, με την οικογένειά του να ελπίζει τόσα χρόνια σε ένα θαύμα, το οποίο δεν έγινε ποτέ.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, υπήρξαν αναφορές για μικρές κινήσεις του πρίγκιπα, όπως κίνηση των δακτύλων ή του κεφαλιού, αλλά δεν υπήρξε καμία ένδειξη πλήρους συνείδησης.

Ο πατέρας του έχει απορρίψει τις ιατρικές συμβουλές για διακοπή της υποστήριξης ζωής, δηλώνοντας: «Αν ο Θεός ήθελε να πεθάνει ο γιος μου στο ατύχημα, θα είχε ήδη πεθάνει».

Πηγή: skai.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.