Το ΚΚΕ για τις ενέργειες των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας

kke

Οργή προκαλεί η στάση των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι απειλούν τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην απεργία -αποχή από την αξιολόγηση, ότι θα παραπεμφθούν στο πειθαρχικό συμβούλιο.
Συγκεκριμένα καλούν τους εκπαιδευτικούς να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, πως δε θα συμμετάσχουν ξανά την απεργία – αποχή, διαφορετικά τα ονόματα τους θα σταλούν στο Υπουργείο Παιδείας για να λάβουν πειθαρχικές ποινές.
Εκεί έχει φτάσει η στάση της κυβέρνησης της ΝΔ, που για να εφαρμόσει την πολιτική της Ε.Ε., των συγχωνεύσεων, των μειωμένων κονδυλίων στη παιδεία, των διαλυμένων σχολείων, των νηπιαγωγείων που στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους, των τεράστιων ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να κλείνουν σχολεία στο νομό, καλεί τους εκπαιδευτικούς το 2024 να κάνουν “δήλωση μετανοίας”.
Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν ότι η συμμετοχή τους στην αξιολόγηση σημαίνει και υπεράσπιση της σημερινής κατάστασης στα σχολεία και της υποβάθμισης της εκπαίδευσης, ενώ οι ίδιοι παλεύουν να την αλλάξουν προς όφελος των μαθητών τους.
Αυτή την αξιολόγηση προσπαθούν να επιβάλλουν οι συγκεκριμένοι διευθυντές, που προσπαθούν να υλοποιήσουν με κάθε τρόπο την πολιτική της κυβέρνησης και δεν νοιάζονται για τα τόσα προβλήματα στην εκπαίδευση, αλλά κυρίως πως θα κάμψουν τις αντιδράσεις.
Οι εκπαιδευτικοί, που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, υλοποιούν τη συλλογική απόφαση των Συλλόγων τους, των συνδικαλιστικών τους οργάνων.
Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο αρμόδιος Υπουργός φέρουν ακέραια την ευθύνη για αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει γι’ αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες των Διευθυντών Εκπαίδευσης του νομού Αιτωλοακαρνανίας, που απειλούν με πειθαρχικά μέτρα τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς.

Οι Βουλευτές
Παπαναστάσης Νίκος
Δελής Γιάννης
Καραθανασόπουλος Νίκος



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith