Μνημόνιο Συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του ECOCITY για την κλιματική ουδετερότητα και την βιώσιμη ανάπτυξη

20241007 ecocity (2)

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τοECOCITYυπέγραψαν την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την εφαρμογή στρατηγικών και πολιτικών που εστιάζουν στην περιβαλλοντική ταυτότητα και την βιώσιμη ανάπτυξη της περιφέρειας. Η υπογραφή του Μνημονίου θέτει τις βάσεις για κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες που στοχεύουνστην ευαισθητοποίηση, την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και την υποστήριξη της δημιουργίας υποδομών ώστε να αναδειχθούν τα μοναδικά πλεονεκτήματα της περιοχής,σύμφωνα με την Εθνική και Ευρωπαϊκή πολιτική για το Κλίμα.Προβλέπεται να αναπτυχθούν θεματικές όπως η οικοθεραπεία, ο οικοτουρισμός και οι ενεργειακές κοινότητες, αξιοποιώντας την υπηρεσία της σύγχρονης τεχνολογίας με την εμπλοκή της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας.
20241007 ecocity (3)
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης δήλωσε:

«Η συνεργασία μας με το Ecocity είναι μία ακόμα πρωτοβουλία στην κατεύθυνση που έχουμε χαράξει για μία «πράσινη Περιφέρεια», με βιώσιμη περιβαλλοντική διαχείριση, κάτι που απλά σημαίνει, βελτίωση του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.
Στρατηγικές που περιλαμβάνονται σε έννοιες όπως η «αειφορία», η «προστασία των φυσικών πόρων», η «κυκλική οικονομία» δεν συνιστούν πλέον… πολυτέλειες, αλλά αναγκαιότητα.
Είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για να επιβιώσουμε και να επιβιώσουν και οι επόμενες γενιές.»
20241007 ecocity (4)
Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ECOCITY Δρ. Κωνσταντίνος Βαφειάδηςχαρακτηριστικά ανέφερε:

«Η υπογραφή του Μνημονίου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τηναειφορία και τις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Ελλάδας. Η Περιφέρεια έχει μια ισχυρή περιβαλλοντική ταυτότητα και μέσω της συνεργασίας μας εδραιώνεται η δυνατότητα να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση και να δημιουργήσουμε υποδείγματαοικοανάπτυξης. Η Δυτική Ελλάδα διαθέτει μοναδικά φυσικά χαρακτηριστικά, από τους ορεινούς όγκους και το λιμναίο περιβάλλον μέχρι τις παραλιακές περιοχές, και η συνεργασία με το ECOCITYεπιδιώκει να τα αναδείξει.Δέσμευση μας είναι να επιστρατεύσουμετο έμψυχο δυναμικό και την πολύχρονη εμπειρία μας στην επίτευξη των κοινών στόχων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.»



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith