Υπογραφή σύμβασης για την «Ολοκλήρωση Αποχετευτικών έργων λυμάτων παραλίμνιων οικισμών Τριχωνίδας

1661855207349

Στην «Ολοκλήρωση Αποχετευτικών έργων λυμάτων παραλίμνιων οικισμών Τριχωνίδας – Β΄ ΦΑΣΗ» προχωρά η ΔΕΥΑΑ ύστερα από την υπογραφή της σύμβασης από τον πρόεδρο κ. Γιάννο Φαρμάκη.

Το έργο προϋπολογισμού 9.250.000,00 ευρώαναμένεται νασυμβάλλει καθοριστικά στηβελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στην Παραβόλα, Κ. Τραγάνα, Καινούργιο – Παναιτώλιο, Ματαράγκα, Παπαδάτες, Γαβαλού, Ζευγαράκι, Γραμματικού και Αγ. Ανδρέα, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

«Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για τους δημότες μας με μεγάλο περιβαλλοντικό όφελος. Συνεχίζουμε μια μεγάλη παρέμβαση που πραγματοποιείται στις κοινότητες που βρίσκονται πέριξ της λίμνης Τριχωνίδας. Με το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνουμε τα δίκτυα αποχέτευσης τα οποία θα μεταφέρουν τα λύματα στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού. Πρόκειται για μια από τις πλέον σημαντικές παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής και ένα από τα πιο ουσιαστικά έργα που υλοποιούνται στον Δήμο Αγρινίου», δήλωσε σχετικά ο Γιώργος Παπαναστασίου.
To έργο αποτελεί επέκταση του αποχετευτικού δικτύου στις κοινότητες πέριξ της Τριχωνίδας με μεταφορά των λυμάτων στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Αγρινίου (Βιολογικός).
Θα ακολουθήσει η Γ΄ Φάση του έργου που θα ολοκληρώσει την κάλυψη όλων των αναγκών της περιοχής.

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ξεκινά το έργο το οποίο αναμένεται να συμβάλει, μεταξύ άλλων, αποφασιστικά στην προστασία του περιβάλλοντος της λίμνης Τριχωνίδας. Υλοποιούμε έργα που αντανακλούν στην ποιότητα ζωής των δημοτών μας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γ. Φαρμάκης.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Κωνσταντίνος Κιτσοπάνος, το μέλος του ΔΣ Μίμης Σκορδόπουλος και ο Διευθυντής Χριστόφορος Κωστάκης.
1661855207358



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith