25η Μαρτίου: Το μήνυμα Μητσοτάκη μετά την παρέλαση και η αναφορά στα Τέμπη

mitsotakis1 27

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Με αναφορά στην τραγωδία των Τεμπών, το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα.

«Ο εορτασμός διεξάγεται στη σκιά μεγάλης εθνικής τραγωδίας. Καθιστά απαραίτητο τον ιστορικό αναστοχασμό» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας της παρέλασης.

«Να εμπνευστούμε από τους θριάμβους του έθνους και από τις τραγωδίες. Η σημερινή μέρα είναι μέρα γιορτής για τις Ένοπλες Δυνάμεις που παρήλασαν κρατώντας ψηλά τη σημαία εκπέμποντας αίσθημα εθνικής περηφάνιας. Οι σημαντικοί πόροι στην εθνική άμυνα προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού, είναι όμως απολύτως απαραίτητο για την εθνική ανεξαρτησία. Είναι προϋπόθεση για κοινωνική πρόοδο, κοινωνική συνοχή. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας».
Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Διχασμένοι κινδυνεύουμε με τις πιο τραγικές ήττες
Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος σημείωσε: «Λαμπρή εθνική γιορτή, εθνική και θρησκευτική, η πιο λαμπρή απ’ όλες. Αντλούμε δύναμη από το παράδειγμα των ηρώων του 1821, ότι όταν είμαστε ενωμένοι και συμφωνούμε στα βασικά, πετυχαίνουμε τις ενδοξότερες νίκες, όταν είμαστε διχασμένοι κινδυνεύουμε με τις πιο τραγικές ήττες και φέρνουμε στο μυαλό μας ότι οι ήρωες του 1821 που πέτυχαν την εθνική ανεξαρτησία ήταν απλά άνθρωποι με πίστη, αποφασιστικότητα και δίψα για την Ελευθερία. Άνθρωποι που δεν λογάριαζαν ούτε πόσοι ήταν οι Τούρκοι, ούτε ποιοι βαστούσαν τα κάστρα και τις πόλεις».

newsbomb.gr

zenith