Τα δύο τηλεφωνήματα που «καίνε» την Πισπιρίγκου
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας, καθώς στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται δυο ανώνυμα τηλεφωνήματα που έγιναν σε δημοσιογράφο, ενώ σύμφωνα με ενδείξεις στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής βρισκόταν η Ρούλα Πισπιρίγκου.
Μέχρι στιγμής, η οικογένεια του Μάνου Δασκαλάκη αναφέρει ότι πίσω από τα δύο τηλεφωνήματα βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, κάτι που αναμένεται να διερευνηθεί τις επόμενες ημέρες από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ την ίδια ώρα στο «κάδρο» μπαίνει και η μητέρα της 33χρονης, σύμφωνα με μαρτυρίες.
Η εκπομπή «Πρωινό» σύγκρινε μάλιστα απόσπασμα από το δεύτερο τηλεφώνημα στη δημοσιογράφο της εκπομπής του Alpha «Tlive» με απόσπασμα από δηλώσεις που έκανε η ίδια η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με την Ζήνα» θέλοντας να δείξει ότι οι δύο φωνές έχουν κοινά στοιχεία.
«Παρά το γεγονός ότι αλλοιώνει την φωνή της, άνθρωποι που την γνωρίζουν είναι σε θέση να την αναγνωρίσουν από τον τρόπο ομιλίας της και τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί» επισημάνθηκε στην εκπομπή του ANT1.
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσίασε το Star, από τον λογαριασμό του τηλεφωνικού αριθμού που χρησιμοποιούσε η 33χρονη, το πρωινό της 25ης Μαρτίου έγιναν δυο εξερχόμενες κλήσεις προς το κινητό τηλέφωνο της δημοσιογράφου του Alpha.
Κατά τη διάρκεια των κλήσεων η κατηγορούμενη προσποιήθηκε και πάλι με αλλοίωση φωνής ότι είναι η μητέρα της νυν συντρόφου του Μάνου Δασκαλακη, ενώ μίλησε ξεκάθαρα για δολοφονία των τριών παιδιών και προσπάθησε να ενοχοποιήσει τον Μάνο Δασκαλάκη.
Η ώρα που πραγματοποιήθηκαν οι κλήσεις ταιριάζει απόλυτα με τα όσα ανέφερε η δημοσιογράφος που τις κατέγραψε, η οποία επεσήμανε ότι η μέχρι πρότινος «άγνωστη γυναίκα» τηλεφώνησε ενώ βρισκόταν στα γραφεία της εκπομπής δηλαδή από τις 10:00 μέχρι και τις 14:00.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο κλήσεις που μπορούν να καταδικάσουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου έγιναν στις 11:01 και 11:33.
«Θα πρόκειται για ομολογία αν…»
«Εφόσον αποκαλυφθεί ότι το άτομο που έκανε τα ανώνυμα τηλεφωνήματα είναι η κατηγορούμενη, ουσιαστικά θα πρόκειται για την ομολογία της δολοφονίας των παιδιών αφού μιλά ξεκάθαρα για δολοφονία και την ίδια στιγμή προσπαθεί να βάλει στο κάδρο των υπόπτων τον εν διαστάσει σύζυγό της, τον Μάνο Δασκαλάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά η Τατιάνα Στεφανίδου, στην εκπομπή της οποίας εργάζεται η δημοσιογράφος που έγιναν τα τηλεφωνήματα.
Στην εκπομπή T-live προβλήθηκε το δεύτερο τηλεφώνημα που έλαβε η δημοσιογράφος την 25η Μαρτίου. Στην άλλη άκρη της γραμμής ακούγεται μια γυναίκα που υποστηρίζει και πάλι ότι είναι η μητέρα της νέας συντρόφου του Μάνου Δασκαλάκη, ότι είναι αυτή που είχε τηλεφωνήσει στη δημοσιογράφο της εκπομπής δέκα ημέρες πριν, στις 15 του ίδιου μήνα. Όμως, αυτή τη φορά η φωνή της είναι διαφορετική, ενώ η συγκεκριμένη γυναίκα προσπαθεί να βάλει στο στόχαστρο τον Μάνο Δασκαλάκη.
Χωρίς «θανατηφόρες» ουσίες η δικογραφία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Παράλληλα, μια σημαντική αποκάλυψη που αφορά τη δικογραφία για την υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας και ανατρέπει δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το pelop.gr, πολλά και εκ διαμέτρου αντίθετα είναι τα στοιχεία που διέρρευσαν από την ηλεκτρονική έρευνα που διεξήγαγαν έμπειρα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής, από συσκευές που χρησιμοποιούσε η κατηγορούμενη μάνα της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη και προφυλακισμένη, Ρούλα Πισπιρίγκου.
Η εφημερίδα «Πελοπόννησος», έχοντας στη διάθεσή της τον φάκελο της ΕΛΑΣ, ο οποίος έχει ήδη προστεθεί στην ογκωδέστατη δικογραφία, παρουσιάζει τα στοιχεία που προέκυψαν από το τάμπλετ της Τζωρτζίνας (μετά την εκταφή), το κινητό της τηλέφωνο και το λάπτοπ που χρησιμοποιούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου. Χωρίς αυθαίρετες παρερμηνείες -αφού η λεπτότητα των στοιχείων είναι δυνατόν να κάνει τη μεγάλη διαφορά στην έκβαση συμπερασμάτων, χρήσιμων ώστε να φωτιστεί η πολύκροτη διερευνηθείσα υπόθεση- αυτά συμπυκνώνονται στα εξής:
1) Στις 30 Μαρτίου βρέθηκε αναζήτηση κεταμίνης στο Google, από την Ρούλα Πισπιρίγκου, κάτι που επιβεβαιώνει πλήρως τον αρχικό της ισχυρισμό.
2) Στις 17 Ιανουαρίου βρέθηκε αναζήτηση στο Google για «αναισθητικές ουσίες» και όχι ουσίες, δηλητηριώδη φάρμακα ή οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει θάνατο(!), από τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Αυτό καθιστά ψευδές ό,τι περί του αντιθέτου έχει ακουστεί. Η αναζήτηση έγινε, δε, το βράδυ της ίδιας ημέρας που η Τζωτρζίνα υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου.
Η «μιδαζολάμη» και η «κεταμίνη»
Από τις επιλογές που της έβγαλε το Google, στην αναζήτηση για «Αναισθητικές Ουσίες», η κατηγορούμενη μπήκε στην 4η κατά σειρά προτεινόμενη ιστοσελίδα, «Βασιλειάδης Medical Books». Η Ρούλα Πισπιρίγκου, από εκεί, επέλεξε να διαβάσει μία επιστημονική μελέτη για τις «αναισθητικές ουσίες», στην οποία πρώτη-πρώτη ουσία αναφέρεται η «μιδαζολάμη». Όπως αποδεικνύεται, πρόκειται για την ουσία που χορηγείτο στην Τζωρτζίνα, από τους γιατρούς που την παρακολουθούσαν και άρα η μητέρα δείχνει να παρακολουθεί την φαρμακευτική της αγωγή.
Μετά, στη μελέτη υπάρχουν άλλες αντίστοιχες αναισθητικές ουσίες, μεταξύ των οποίων είναι και η… «κεταμίνη». Όμως, στην περιγραφή όλων αυτών, αναφέρεται η αναλγητική τους δράση, η χορήγηση για αντιμετώπιση πόνου, η πρόκληση αναισθησίας για χειρουργείο… και καμία παρενέργεια ή πιθανότητα πρόκλησης θανάτου. Στα ηλεκτρονικά ευρήματα της ΕΛΑΣ (εντός δικογραφίας) δεν υπάρχει τίποτε άλλο.
Η «κεταμίνη» δίπλα από την Τζωρτζίνα
Με 11 μέρες καθυστέρηση (!) απάντησε στην Ανακρίτρια Αθηνών το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», για το αν διαθέτει ή όχι «κεταμίνη», αλλά και το πιο σημαντικό για το εάν χορήγησε τέτοια ουσία στη νοσηλευόμενη Τζωρτζίνα Δασκαλάκη.
Σύμφωνα με το απαντητικό έγγραφο που μπήκε στη δικογραφία, όπως αναφέρει το pelop.gr, σημειώνεται ότι πράγματι υπάρχει «κεταμίνη» σε 4 διαφορετικά Τμήματα, μεταξύ αυτών και της ΜΕΘ, αλλά και στο βαλιτσάκι (σάκο) έκτακτης ανάγκης της ΜΕΘ, δηλαδή στον εξοπλισμό που πήραν γιατροί και νοσοκόμοι μαζί τους στο δωμάτιο όταν ειδοποιήθηκαν από τη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι το παιδί υπέστη ανακοπή, για να το αναζωογονήσουν. Η ποσότητα εκεί είναι 500 μιλιγκράμ σε 5 φυαλίδια των 100 μιλιγκράμ έκαστο και το βαλιτσάκι, βρισκόταν… εκατοστά από το παιδί κατά τη διάρκεια της ανάνηψης. Συνοδευτικά, ωστόσο, το νοσοκομείο στην έγγραφη απάντησή του, αρνείται ότι ο γιατρός χορήγησε την «κεταμίνη» στην Τζωρτζίνα, δηλαδή ναι μεν ήταν εκεί αλλά δεν κρίθηκε σκόπιμη η χρήση της ουσίας.
real.gr