Συνάντηση Παπαναστασίου με φοιτητές και Καθηγητές του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών

Με τους βραβευμένους φοιτητές και Καθηγητές του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (ΕΤΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύει στο Αγρίνιο συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.
Ο κ. Παπαναστασίου έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα για την κατάκτηση της 3ης θέσης στον ετήσιο εθνικό διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2025 για τη δημιουργία και ανάδειξη νέων προϊόντων διατροφής με οικολογικό και καινοτόμο χαρακτήρα. Η ομάδα Carob Crunchies με επιβλέπουσες την Δρ. Κ. Κατερινοπούλου και την Επίκ. Καθ. Ολγα Μαλισόβα και τους 3ετείς φοιτητές Μαρία Τόφια, Κ. Βασιλείου, Μαρία Βενιτσανοπούλου, Κ. Σπυροπούλου, Κ. Πάλλη και Ανδρέα Αποστολάκη δημιούργησε ένα καινοτόμο προϊόν με βάση το χαρούπι που διατίθεται σε τρεις γεύσεις, με βιοδιασπώμενη συσκευασία. Μάλιστα, όπως ανέφεραν, η ιδέα ξεκίνησε από ένα δένδρο χαρουπιάς που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου.
Παρόντες στη συνάντηση ο κ. Γρηγόρης Μπεληγιάννης, πρόεδρος του Τμήματος και ο κ. Νικόλαος Ανδρίτσος, Επίκουρος Καθηγητής, οι οποίοι εξήγησαν ότι η ομάδα δημιούργησε ένα καινοτόμο προϊόν, υψηλών προδιαγραφών, εξαιρετικά ανταγωνιστικό.
Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου η πρωτοβουλία τους αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για το πώς η καινοτομία μπορεί να συμβαδίσει με την αξιοποίηση των τοπικών πόρων. «Συγχαρητήρια, είμαστε υπερήφανοι για την διάκρισή σας. Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων έχει στεριώσει στο Αγρίνιο και έχει θέσει γερές βάσεις για την εξέλιξη του Πανεπιστημίου. Έχει εξαιρετικό επιστημονικό προσωπικό και φοιτητές, με μεράκι και υψηλή επιστημονική κατάρτιση. Αυτό που χρειάζεται είναι η πολιτική βούληση για την εξέλιξή του. Οι φοιτητές μας κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα καινοτόμο προϊόν με βάση το χαρούπι, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι η νέα γενιά διαθέτει, όχι μόνο γνώσεις και δημιουργικότητα, αλλά και επίγνωση των δυνατοτήτων που προσφέρει η ελληνική γη. Το χαρούπι, ένα παραδοσιακό προϊόν με πλούσια διατροφική αξία αποκτά νέα δυναμική μέσα από τη φρέσκια ματιά και την επιστημονική προσέγγιση των φοιτητών μας», ανέφερε ο Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Agrinio2Day στο Google News

