Στο Μεσολόγγι ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για την έκθεση του Fernado Pensa

paulopoulos

Το απόγευμα της Κυριακής ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, βρέθηκε στο Μεσολόγγι για να επισκεφθεί την Εκθεση Ζωγραφικης & Γλυπτικης του ελληνοφώνου εικαστικού, καθηγητού FERNANDO PENSA, με τίτλο: “ΔΥΟ ΛΑΟΙ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ”.

Πρόκειται για τον εικαστικό ο οποίος σχεδίασε την τιμητική στήλη στην πλατεία του Castrignano dei Greci την οποίαν εγκαινίασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την επίσημη επίσκεψή της στο Σαλέντο της Ιταλίας.


Την έκθεση διοργανώνει τοΚέντρο Πολιτισμού Ελληνοϊταλικής Φιλίας Ι.Π.Μεσολογγίου «Nea Koinè» σε συνεργασία με τον Γκρεκάνικο πολιτιστικό Σύλλογο «Nuova Koinè», του ελληνοφώνου χωριού, Castrignano dei Greci.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στο Ιστορικό Μουσείο – Κέντρο Λόγου & Τέχνης “ΔΙΕΞΟΔΟΣ’, στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, ενώ η Έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως την επόμενη Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022.
Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν τον πρώην πρόεδρο ο πρόεδρος του κέντρου Ελληνοιταλικής φιλίας Μεσολογγίου Nea Koine κ. Δακαλάκης , και ο οικοδεσπότης της Διεξόδου όπου φιλοξενείτε η έκθεση κ. Κορδώσης καθώς και όσοι βρέθηκαν. Στην έκθεση βρέθηκαν επίσης ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Παπαθανάσης και ο δήμαρχος Θέρμου κ. Κωνσταντάρας.


nafpaktianews.gr

zenith