Παραδοσιακή τραχανόπιτα όπως την έφτιαχναν οι γιαγιάδες στη Λεπενού της Αιτωλ/νίας

unnamed (42)

Στο χωριό Λεπενού της Αιτωλοακαρνανίας, η φιλόξενη κυρία Μαρία μας υποδέχτηκε στο σπίτι της και μας ταξίδεψε πίσω στο χρόνο, φτιάχνοντας μια παραδοσιακή τραχανόπιτα, όπως ακριβώς την έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας.
Με απλά υλικά, που κάθε νοικοκυριό είχε κάποτε στην κουζίνα του – τραχανά, γάλα, τυρί και αυγά – η κυρία Μαρία ζύμωσε με μαεστρία το ζυμάρι και ετοίμασε τη γέμιση της πίτας.
Η τραχανόπιτα, με τέσσερα φύλλα, δύο κάτω και δύο πάνω, σκεπάστηκε με την πλούσια γέμιση και ψήθηκε στον παλιό ξυλόφουρνο, σκορπίζοντας στο χωριό μια νοσταλγική μυρωδιά από τα παλιά.
Η γεύση της; Απλά καταπληκτική! Μια αυθεντική γεύση από το παρελθόν, που μας θύμισε τις παραδοσιακές συνταγές και την απλότητα της ζωής στην ελληνική ύπαιθρο.

Greek Village Life



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith