Παναιτωλικός: Το πλάνο ΠΑΕ-Ερασιτέχνη για τα εξωτερικά έργα στο γήπεδο
Αποφασισμένος είναι ο Παναιτωλικός, ΠΑΕ και Ερασιτέχνης, να «τρέξει» παράλληλα με την εκκίνηση των εργασιών στο γήπεδο τις διεργασίες για τα κομμάτια που αφορούν τόσο τον περιβάλλοντα χώρο του, όσο και τις αθλητικές υποδομές του Αγρινίου εν συνόλω.
Ως γνωστόν, τις επόμενες ημέρες οι εργασίες που αφορούν την ανακατασκευή της μικρής κερκίδας και του πετάλου θα περάσουν από το ελεγκτικό της Περιφέρειας. Ακολούθως το έργο μπαίνει σε «τροχιά» υλοποίησης.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Αφορούν την επέκταση του άνω διαζώματος της μικρής, η οποία θα στεγαστεί και την εξωτερική και εσωτερική διαμόρφωση του πετάλου της Προυσιωτίσσης.
Εξάλλου, για το λόγο αυτό η μικρή κερκίδα θα παραμείνει κλειστή καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Δημοπρατούνται το φθινόπωρο οι εργασίες για το Μουσείο- LED φωτισμός στο γήπεδο
Όπως πληροφορείται το TitormosNet.gr παράλληλα με την έναρξη των εργασιών στο γήπεδο θα βγει στον «αέρα» η δημοπράτηση των εργασιών για το Μουσείο του Παναιτωλικού, στη μεγάλη κερκίδα.
Πρόκειται για ένα έργο-ορόσημο, ιδίως για τον Ερασιτέχνη Παναιτωλικό, με τους ανθρώπους της ομάδας να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε ότι το αφορά. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά τα έργα στο γήπεδο είναι προϋπολογισμού 1.054.000 ευρώ.
Από εκεί και πέρα, ωστόσο, στον κύκλο των εργασιών εντάσσεται και η ενεργειακή αναβάθμιση του γηπέδου. Από την Περιφέρεια θα χρηματοδοτηθεί η αντικατάσταση του φωτισμού του γηπέδου με σώματα LED. Παράλληλα, οι διαφημιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν στο «κλουβί» θα είναι και αυτές τύπου LED, με το κόστος να ανέρχεται περί τις 250.000 ευρώ.
Οι συναντήσεις με Δήμαρχο και ΤΕΕ
Παράλληλα με τα παραπάνω, ο Παναιτωλικός επιδίωξε να κινητοποιήσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Με απώτερο σκοπό να «τρέξουν» και οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.
Για το λόγο αυτό το προηγούμενο διάστημα έγιναν συναντήσεις τόσο με τον Δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου, όσο και με εκπροσώπους του ΤΕΕ.
Στον κ. Παπαναστασίου τέθηκαν επί τάπητος οι προτάσεις για μετατροπή της οδού Προυσιωτίσσης σε οδό ήπιας κυκλοφορίας με πεζοδρόμηση, οι παρεμβάσεις στην οδό Βλοχού και στην πλατεία έξω από το γήπεδο.
Για τις παραπάνω παρεμβάσεις, για τις οποίες έχουν εκπονηθεί μελέτες, υπάρχει θετική αντιμετώπιση και κλίμα. Τόσο από την Περιφέρεια, όσο και από τον Δήμο.
Το ζητούμενο ασφαλώς είναι οι διαδικασίες να κινηθούν εγκαίρως. Ώστε οι παρεμβάσεις να δρομολογηθούν σε συνάρτηση με τα εσωτερικά έργα του γηπέδου. Στην προκείμενη περίπτωση το «άμεσο βάρος» «πέφτει» στην οδό Προυσιωτίσσης.
Το υπόγειο πάρκινγκ
Μεγάλο κεφάλαιο αποτελεί η δημιουργία θέσεων στάθμευσης. Ως ένα έργο που θα βοηθήσει ευρύτερα την περιοχή. Το πλάνο που καταρτίζεται αφορά την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία του γηπέδου.
Αυτό ήταν και το αντικείμενο της συνάντησης των ανθρώπων του Παναιτωλικού με τους εκπροσώπους του ΤΕΕ. Το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας θα αναλάβει να καταρτίσει ουσιαστικά την μελέτη για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο θα οδηγήσει στην ενοποίηση του χώρου έξω από το γήπεδο.
Η σκέψη που υπάρχει είναι η δημιουργία μίας από τις μεγαλύτερες πλατείες της πόλης. Με αρκετές θέσεις στάθμευσης σε υπόγεια επίπεδα. Πρόκειται για θέσεις που θα εξυπηρετούν και την καθημερινότητα του Αγρινίου (μείζον εξάλλου το θέμα του πάρκινγκ) αλλά και τις ανάγκες σε ημέρες αγώνων. Ένας χώρος ενοποιημένος με το πάρκο (που παραδίδεται προσεχώς), ο οποίος θα αποτελεί σήμα-κατατεθέν του Αγρινίου.
Η κοινή συνειδητοποίηση για την ανάγκη κατασκευής κλειστού γηπέδου
Όλα τα παραπάνω φαντάζουν ως άμεσες ανάγκες. Υπάρχει ωστόσο και το έτερο ζήτημα που τέθηκε στο «τραπέζι» στη συνάντηση με τον Δήμαρχο. Και είναι κοινή συνειδητοποίηση ότι αποτελεί «πληγή» για την πόλη. Ο λόγος για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου που θα ανταποκρίνεται επαρκώς στις ανάγκες του Αγρινίου.
Τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν το κλειστό του ΔΑΚ όπως και αυτό της Αερογέφυρας. Το πρώτο «σουλουπώθηκε» στο πλαίσιο του δυνατού από τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής. Το άλλο παραδόθηκε πριν από μερικά χρόνια. Ωστόσο οι προδιαγραφές του είναι της δεκαετίας του… ’90, όμοιες με κλειστά σε περιοχές όπως η Βόνιτσα, που δεν συγκρίνεται πληθυσμιακά με το Αγρίνιο.
Οι σύλλογοι, μεταξύ των οποίων και ο Ερασιτέχνης Παναιτωλικός, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα στέγασης των τμημάτων τους. Έχουν επιστρατευτεί ακόμα και σχολικοί χώροι, με το ζήτημα να εντείνεται συνεχώς. Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς την αναγκαιότητα διεκδίκησης της κατασκευής ενός γυμναστηρίου που θα ανταποκρίνεται πραγματικά στο μέγεθος του Αγρινίου.
Το κλειστό Τ9 της Άρτας, χωρητικότητας 1.200 θεατών
Στο πλαίσιο αυτό ο Παναιτωλικός επανάφερε την πρότασή του για αθλητικό κέντρο στο Δοκίμι, στο χώρο πίσω από το γήπεδο του τοπικού Απόλλωνα.
Προ πενταετίας η ΠΑΕ είχε προτείνει να κινηθεί διαδικασία για την κατασκευή προπονητηρίου – γηπέδου Τμημάτων Υποδομής σε έκταση (περίπου 20 στρέμματα) ανατολικά του γηπέδου «Λεωνίδας Ζαχαράκης». Με τη λογική να αποτελεί το συγκεκριμένο προπονητικό το σημείο αναφοράς για τις μεικτές ομάδες του νομού και όχι μόνο.
Η κατασκευή ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου, που πέρα από ποδόσφαιρο θα φιλοξενεί και άλλα αθλήματα, με σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο, θα ολοκληρώσει το πλάνο για ένα αθλητικό κέντρο το οποίο την δεδομένη χρονική στιγμή το Αγρίνιο δεν διαθέτει.
Και αυτό δεν αποτελεί συνειδητοποίηση μόνο του Παναιτωλικού αλλά και της Δημοτικής Αρχής και των δημοτών του Αγρινίου…
titormosnet.gr