Κασσελάκης: Να αναλάβουν οι εργαζόμενοι τη διαχείριση της Αυγής ή να αναζητηθεί ιδιωτική εταιρεία
Περισσότερες από δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, με τους εργαζόμενους της εφημερίδας «Αυγή», παρουσία αντιπροσωπείας της ΕΣΗΕΑ και της προέδρου της, Μαρίας Αντωνιάδου.
Ο Στέφανος Κασσελάκης συνομίλησε, σύμφωνα με πληροφορίες, με όλους τους εργαζόμενους, απαντώντας στα ερωτήματα που του τέθηκαν ένα προς ένα και κατόπιν πραγματοποιήθηκε συνάντησή του με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.
Αγκάθι, ωστόσο, για την όποια λύση αποτελούν τα οικονομικά δεδομένα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 4 εκατομμύρια ευρώ κρατική επιχορήγηση κάθε χρόνο, εκ των οποίων στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται τα πάγια έξοδα του, όταν τα κομματικά μίντια κοστίζουν 3.5 εκατομμύρια κάθε χρόνο, όπως τόνισε και ο Οικονομικός Διευθυντής, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης.
Στο πλαίσιο αυτό, η Κουμουνδούρου αναζητούσε όλο το τελευταίο διάστημα πιθανές λύσεις, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του κόμματος στους εργαζόμενους, ενώ ειδικά για την μισθοδοσία τους, την είχε καλύψει προσωπικά τον περασμένο Δεκέμβριο, γεγονός που προκάλεσε σειρά αντιδράσεων, όπως υπενθύμισε και ο ίδιος. Παράλληλα, το εμπορικό τμήμα του μέσου κινήθηκε το τελευταίο διάστημα και προς εξεύρεση ιδιώτη επενδυτή, προσπάθεια που δεν απέδωσε καρπούς.
Κατόπιν αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ στην προτεινόμενη πρόταση του για τη βιωσιμότητα των κομματικών μέσων, προτίθεται να καλύψει τους μισθούς των εργαζομενων που οφείλονται, αλλά και κάθε είδους χρέος που έρχεται από το παρελθόν ή είναι ανάμεσα στα τρέχοντα, ενώ έχουν ρυθμιστεί από την Κουμουνδούρου και καταβάλλονται οι οφειλές προς το κράτος.
Παράλληλα, δεν θα υπάρξουν απολύσεις, αλλά οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν στο κυριακάτικο φύλλο και στην ιστοσελίδα του μέσου, στα πρότυπα των ιδιωτικών ΜΜΕ, αλλά με αναπροσαρμογή επί των μισθών τους.
Ως προς το μέλλον της «Αυγής», η πρόταση Κασσελάκη ενέχει δυο δρόμους, ή αυτόν της αυτοδιαχείρισης του μέσου, καθαρού από χρέη και υπό την μορφή συνεταιρισμού, όπως η «Εφημερίδα των Συντακτών», είτε με την μορφή συνδιαχείρισης, όπου το 50% των μετόχων θα μείνουν στο κόμμα και οι υπόλοιπες θα εξαγοραστούν από τους εργαζόμενους.
protothema.gr