Η Google αφαίρεσε παιχνίδι αγοραπωλησίας σκλάβων από το app store της Βραζιλίας
Ένα παιχνίδι με τίτλο «Simulador de Escravidão» (Εξομοιωτής Δουλείας), όπου ο παίκτης μπορούσε να αγοράσει και να πουλήσει μαύρους σκλάβους αφαιρέθηκε από το Google Play Store της Βραζιλίας ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες.
Το παιχνίδι της εταιρείας Magnus Games είχε κυκλοφορήσει στις 20 Απριλίου και είχε «κατέβει» σε πάνω από 1.000 συσκευές μέχρι την περασμένη Τετάρτη που αποσύρθηκε, δήλωσε εκπρόσωπος της Google στο CNN Brasil.
Στο πλαίσιο του παιχνιδιού οι παίκτες μπορούσαν να αγοράσουν, να πουλήσουν και να ανταλλάξουν σκλάβους. «Επιλέξτε ανάμεσα σε δύο δρόμους: τον Δρόμο του Τυράννου ή τον Δρόμο του Απελευθερωτή. Γίνετε πλούσιος ιδιοκτήτης σκλάβων ή αγωνιστείτε για την κατάργηση της δουλείας», αναφερόταν στην επίσημη περιγραφή του παιχνιδιού.
Έτσι εμφανιζόταν το παιχνίδι στο βραζιλιάνικο Google Play Store
MAGNUS GAMES
Σε όσους ακολουθούσαν τον πρώτο δρόμο, το παιχνίδι έδινε τις εξής συμβουλές: «Χρησιμοποιήστε σκλάβους για να αυξήσετε την περιουσία σας», «όσο υψηλότερο το επίπεδο του σκλάβου τόσα περισσότερα χρήματα θα κερδίσετε», «χρειάζεστε φρουρούς, αλλιώς οι σκλάβοι θα δραπετεύσουν ή θα ξεσηκωθούν. Συνήθως ένας φρουρός αρκεί για 30 σκλάβους».
Το παιχνίδι έγινε γρήγορα viral στα social media, ξεσηκώνοντας κύματα διαμαρτυριών, που έφτασαν μέχρι τον Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος με τη σειρά του επικοινώνησε με τη Google.
«Δεν επιτρέπουμε εφαρμογές που ενθαρρύνουν τη βία ή το μίσος με φυλετικά ή εθνικά κίνητρα. Όταν διαπιστώνουμε παραβίαση των αρχών μας, αφαιρούμε τις επίμαχες εφαρμογές» αναφέρεται σε δήλωση της Google στο CNN Brasil.
«Χρησιμοποιήστε σκλάβους για να αυξήσετε την περιουσία σας» ήταν η προτροπή του παιχνιδιού προς τους παίκτες
MAGNUS GAMES
Εντός του παιχνιδιού, το οποίο είχε την ένδειξη «κατάλληλο για όλες τις ηλικίες» η εταιρεία Magnus Games είχε τοποθετήσει την ακόλουθη υποσημείωση: «Το παιχνίδι αυτό δημιουργήθηκε αποκλειστικά για σκοπούς ψυχαγωγίας. Η εταιρεία μας καταδικάζει τη δουλεία σε όλες της τις μορφές. Το περιεχόμενο του παιχνιδιού είναι προϊόν μυθοπλασίας και δεν συνδέεται με συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα».
cnn.gr