Η Γιολάντα και ο Παύλος μαγειρεύουν τραχανόπιτα με πέτρα στον Εμπεσό Βάλτου

unnamed (4)


Τραχανόπιτα, μια πίτα που κατέχει μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον με τις παραδοσιακές πίτες του τόπου μας.Με βαθιές ρίζες στη χώρα μας, μοσχοβολάει παράδοση και ξυπνάει μνήμες από το χωριό και τη γιαγιά.
Γίνεται εύκολα, με αγνά υλικά όπως ελληνικό ζυμαρικό, φρέσκα αυγά, φέτα και γάλα, τα οποία δημιουργούν ένα πεντανόστιμο συνδυασμό γεύσεων.
Στον Εμπεσό Αιτωλοακαρνανίας, η Γιολάντα και ο Παύλος μας υποδέχονται στο χωριό τους, μας μαγειρεύουν οι ίδιοι την παραδοσιακή τραχανόπιτα με χειροποίητα φύλλα που στην τοπική διάλεκτο ονομάζονται πέτρα, ντόπια κρεατικά, και μας τραγουδούν όπως παλιά για “Τη χρυσή τους την παρέα”…!

ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ

#village
#χωριό
#Greece



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith