Έλληνας στην Σανγκάη: «Δεν μπορούσαμε να βγούμε για 40 ώρες για ένα κρούσμα

shangai lockdown

Άνθρωποι θετικοί στον κορονοϊό πιάνονται με δαγκάνες για να μεταφερθούν σε κέντρα καραντίνας, χωρίζονται παιδιά και γονείς, ρομποτικά σκυλιά κυκλοφορούν στους δρόμους, πολίτες φωνάζουν γιατί δεν έχουν φάρμακα ή φαγητό. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις εικόνες στην Σανγκάη, που δείχνουν τι συμβαίνει μετά τα σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί για την διαχείριση της πανδημίας.

Στα όσα έχουμε δει τον τελευταίο καιρό στην Σανγκάη αναφέρθηκε ο Γιώργος Μαρκετάκης, Έλληνας που ζει στην οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας. Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (18.04.2022) στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι η πολιτική διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού σχετίζεται με το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν υπήρχαν κρούσματα.

«Από την 1η Απριλίου είμαστε κλεισμένοι στο διαμέρισμα, δεν μπορούσαμε να βγούμε από το διαμέρισμα για 40 ώρες, επειδή είχαμε ένα κρούσμα, μέχρι να το απομακρύνουν», είπε ο Γιώργος Μαρκετάκης, περιγράφοντας τις συνθήκες καραντίνας στην Σανγκάη.

Ως προς την πολιτική διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού που ακολουθείται αυτή τη στιγμή από τις Αρχές της Κίνας, εξήγησε ότι «όταν εδώ και δύο χρόνια δεν έχεις κρούσματα και από τα 0 όταν πας στο 25.000 είναι πολλά κρούσματα».

Ερωτηθείς για τις εικόνες που κυκλοφορούν από την Σανγκάη, εξήγησε πως, «κάποιες εικόνες ήταν στην αρχή, υπάρχει μεταξύ κουλτούρας διαφορά», προσθέτοντας πως,«είναι πολύ συνηθισμένη η χρήση του ρομπότ εδώ».

Επισήμανε δε, ότι «Το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό εδώ πέρα, ειδικά οι ηλικιωμένοι είναι ανεμβολίαστοι», εξήγησε και σημείωσε ότι, «σχεδόν όλα τα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά, προσπαθούν να κρατήσουν το μηδέν κρούσματα, το zero policy».

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith