Μπουμπάρια στη γάστρα και χωριάτικα λουκάνικα – Το έδεσμα της Ρούμελης

unnamed (12)

Στα ορεινά της Ελλάδας, τη χειμωνιάτικη κυρίως περίοδο των γιορτών, οι νοικοκυρές φτιάχνουν πεντανόστιμα και παραδοσιακά φαγητά, ψημένα σε ξυλοκάρβουνα όπως σουφλιμάδες, λουκάνικα και μπουμπάρια.
Τα μπουμπάρια, μοιάζουν πολύ με τα λουκάνικα και σερβίρονται τις κρύες μέρες του χειμώνα ως βασικό πιάτο ή μεζές για το τσίπουρο.

Στη Φραγκίστα Ευρυτανίας, συναντήσαμε την κυρία Αλεξάνδρα που μας μαγειρεύει όπως παλιά, μπουμπάρια στη γάστρα και μας φτιάχνει παραδοσιακά λουκάνικα από το χοιρινό της…

Greek Village Life



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.