Ο Ν. Παπαθανάσης από το Αγρίνιο: H Δ. Ελλάδα ήταν πιο πίσω από τις υπόλοιπες περιφέρειες στα Αναπτυξιακά Σχέδια (foto-video)

dsc 0206

Στο Επιµελητήριο Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκε η ανοικτή συνεδρίαση του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του Συνδέσµου Επιχειρήσεων και Βιοµηχανιών Πελοποννήσου & ∆υτικής Ελλάδος.

Βασικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Παπαθανάσης – Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενώ στην συνεδρίαση μιλήσαν ακόμη οι:

κα Αθηνά Χατζηπέτρου – Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.
κ. Γρηγόρης Δηµητριάδης – Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών & Περιουσίας Α.Ε.
κ. Κλεοµένης Μπάρλος – Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΒΠΕ&ΔΕ.
κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής – Πρόεδρος Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας
κ. Κωνσταντίνος Πιστιόλας – Μέλος ∆.Σ. ΣΕΒΠΕ&∆Ε.

Ο κ. Παπαθανάσης ο οποίος ξεναγήθηκε πρώτα στο Επιμελητήριο από τον πρόεδρο Τσιχριτζή Παναγιώτη τόνισε αρχικά στην ομιλία του επιδιώκουμε να στηρίξουμε την περιφερειακή ανάπτυξη διότι τα στο παρελθόν η Δ. Ελλάδα ήταν πιο πίσω από τις υπόλοιπες περιφέρειες στα Αναπτυξιακά Σχέδια.
dsc 0215
Συνεχίζοντας ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ότι από τα στοιχεία που έχουμε στον τελευταίο αναπτυξιακό νόμο τον 4399 ήταν πολύ χαμηλά σήμερα με ιδιαίτερα ποσοστά θα μπορέσουμε να στηρίξουμε την εγκατάσταση, λειτουργία και ίδρυση επιχειρήσεων που θα δημιουργήσουν περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Αυτό που θέλουμε εδώ στην περιοχή είναι δούμε επιχειρήσεις να δούμε νέες θέσεις εργασίας να μπορέσουν οι νέοι και οι νέες να μείνουν στον τόπο τους, να δουλεύουν εδώ κοντά στις οικογένειές τους και αύτη είναι η βασική προσπάθεια μας.
Είμαστε με πόρους από διαρθρωτικά ταμεία τα οποία πολύ γρήγορα θα ξεκινήσει η λειτουργία τους και στο πλαίσιο της ισόρροπης ανάπτυξης αυτά τα οποία ανήκουν στην Δ. Ελλάδα αυτά που ανήκουν στην Αιτωλοακαρνανία θα έρθουν στην Αιτωλοακαρνανία θα έρθουν και με ιδιαίτερα καθεστώτα που έχουν σχέση με την μεταποίηση και με ιδιαίτερα καθεστώτα που έχουν σχέση με αγροδιατροφή, εναλλακτικό τουρισμό.

dsc 0205

Έχουμε ένα πολύ όμορφο νομό ο νομός Αιτωλοακαρνανίας θέλουμε να φέρουμε και τουρισμό και μεταποίηση θέλουμε να φέρουμε και αγροδιατροφή πολύ σύντομα λοιπόν θα ανοίξουν τα καθεστώτα και ευελπιστούμε να έχουμε αυτές τις επενδύσεις στο νομό μας.

Δείτε ένα απόσπασμα από την ομιλία του του Ν. Παπαθανάση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

dsc 0179 Αντιγραφή

dsc 0181 Αντιγραφή Αντιγραφή

dsc 0183 dsc 0186 dsc 0190 Αντιγραφή

dsc 0214

dsc 0207 dsc 0171

dsc 0197

dsc 0198

dsc 0211

dsc 0195

dsc 0194

dsc 0208

dsc 0210

dsc 0203



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith