Μεγάλο διπλό στη Νίκαια επί του Ιωνικού πήρε ο Παναιτωλικός

panaito

Μεγάλο διπλό στη Νίκαια επί του Ιωνικού πήρε ο Παναιτωλικός, με τους Αγρινιώτες να μπαίνουν έτσι ξέγνοιαστοι στα Play out, καθώς βρίσκονται στο +14 από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Ξέγνοιαστος μπαίνουν στα play out ο Παναιτωλικός μετά τη νίκη με σκορ 2-1 επί του Ιωνικού, με τους Αγρινιώτες να έχουν απόσταση 14 βαθμούς από την προτελευταία στη βαθμολογία Λαμία και μόνο εάν «αυτοκτονήσουν» δεν θα αγωνίζονται στη Super League και τη νέα σεζόν. Οι Νικαιώτες από την άλλη βρίσκονται στο +6 από την προτελευταία θέση.

Οι δύο ομάδες δεν έβρισκαν αρκετούς χώρους μέσα στο γήπεδο και επιχειρούσαν να σκοράρουν κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή, τα οποία ωστόσο δεν έβρισκαν στόχο. Αρχικά, στο 12΄ ο Άοσμαν έκανε ένα σουτ, το οποίο κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 18ο λεπτό οι Νικαιώτες έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο ματς. Ο Μάντζης βρέθηκε σε πολύ πλεονεκτική θέση, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ανέστη και το 0-0 παρέμεινε. Οι Αγρινιώτες απάντησαν στις ευκαιρίες λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, με τον Μεντόζα να μπαίνει στη πορεία της μπάλας από σέντρα του Βέργου, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βρει δίχτυα.

Στο 32′ ο Παναιτωλικός είχε και άλλη καλή ευκαιρία, με τον Χουτεσιώτη να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να σώζει μία κεφαλιά του Βέργου, με την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να καταφέρνει τελικά να ανοίξει το σκορ στο 38΄ με τον Νίκο Καρέλη. Ο 30χρονος πλέον φορ βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, από σέντρα του Μεντόζα και νίκησε τον Χουτεσιώτη με ένα εξαιρετικό γυριστό για το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος ο Ιωνικός ανέβασε ρυθμούς ψάχνοντας την ισοφάριση και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να τα καταφέρει στο 55ο λεπτό, όταν ο Ρομαό βρέθηκε απέναντι από τον Ανέστη, με τον 30χρονο γκολκίπερ να κρατάει ανέπαφη την εστία του με μία μεγάλη απόκρουση. Λίγα λεπτά μετά (59΄) η ομάδα του Δημήτρη Σπανού είχε νέα ευκαιρία, με τον Άοσμαν να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ, στέλνοντας ωστόσο τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Ο Ιωνικός συνέχισε να πιέζει και είχε ευκαιρίες με τους Άοσμαν και Τουράμ, ενώ στο 68΄ διαμαρτύρονται και για πέναλτι για χέρι του Κορνέλιους, με τον διαιτητή να κρίνει πως δεν υπάρχει παράβαση στη φάση.

Τελικά, ο Ιωνικός έκανε το 1-1 με τον Λένις να νικά τον Ανέστη στο 82ο λεπτό, ωστόσο, ο Παναιτωλικός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, με τον Κορνέλιους να κάνει το 2-1 στις καθυστερήσεις, έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Νταγκό.

Ιωνικός: (Σπανός) Χουτεσιώτης, Βαφέας, Άοσμαν, Ντάλσιο, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσι, Μύγας, Ρομαό, Κιάκος, Τουράμ, Μάντζης.

Παναιτωλικός: (Αναστασίου) Ανέστης, Μάρτενσον, Χουχούμης, Μεντόσα, Ντουάρτε, Κορνέλιους, Καρέλης, Λάρσον, Αποστολάκης, Φλόρες, Βέργος.

Διαιτητές: Αγγελάκης (Κούλα Χασάν, Πάτρας, 4ος Παπαδόπουλος, VAR: Τζήλος, Κωνσταντίνου)

sdna.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith