Μεσολόγγι: Διαμαρτυρία των κατοίκων Γαλατά – Περιθωρίου και Ευηνοχωρίου για την γέφυρα

image 6483441 23 696x340

Στα γραφεία της Περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας βρίσκονται αυτή την ώρα κάτοικοι των χωριών Γαλατάς – Περιθωρίου και Ευηνοχωρίου για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μετά την καταστροφή από τα ορμητικά νερά του Εύηνου της γέφυρας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τις εργασίες αποκατάστασης έχει αναλάβει το υπουργείο υποδομών και όπως είχε δηλώσει ο υφυπουργός κ. Καραγιάννης στην κάμερα του Nafpaktianews.gr οι εργασίες της προσωρινής κατασκευής θα έχει τελειώσει μέσα σε τέσσερις έως έξι μηνες από τη στιγμή που παρέλαβε το έργο το υπουργείο και η κατασκευή της κανονικής γέφυρας μέσα σε δύο χρόνια.

Ωστόσο ακόμη δεν έχουν αρχίσει εργασίες και η αγωνία των κατοίκων συνεχίζεται καθώς με την πρωτη νεροποντή το πρόχειρο πέρασμα παρασύρθηκε και σε λίγο αρχίζουν τα σχολεία και το πρόβλημα θα ενταθεί καθώς οι κάτοικοι για να φτάσουν στον προορισμό τους θα χρειάζεται να κάνουν 70 χιλιόμετρα.

Οι πληροφορίες που είχαμε για έναρξη των εργασιών περίπου στις 25/8 δεν επιβεβαιώθηκε ωστόσο πληροφορίες λένε ότι είναι θέμα ημερών η εγκατάσταση του εργολάβου. Ο χρόνος πιέζει οι κάτοικοι αγωνιούν και το υπουργείο πρέπει να τηρήσει όσα είπε και γι αυτό θα πρέπει να βοηθήσουν σύσσωμοι και οι βουλευτές που απουσιάζουν. ,

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνάντηση των κατοίκων με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρομάτη. Αξίζει να αναφέρουμε πως ζητήθηκε από τον κ. Μαυρομάτη οι αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν καθώς πρόκειται για μια ειρηνική συγκέντρωση και συγχρόνως ένας κοινός αγώνας για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Δείτε βίντεο

nafpaktianews.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith