Τσιτσιπάς – Λέχετσκα 2-1

tsitsipas 2 2048x1395

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε την ανατροπή και επικράτησε 2-1 σετ (4-6, 6-4, 6-2) του Γίρι Λέχετσκα μετά από 1 ώρα και 51 λεπτά και πήρε την πρόκριση στον αυριανό (13/2) τελικό του Open στο Ρότερνταμ.

Παραπάνω απ’ότι περίμενε δυσκολεύτηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς κόντρα στον Γίρι Λέχετσκα (Νο. 137 στην παγκόσμια κατάταξη) αλλά τέλος καλό όλα καλά για τον Έλληνα πρωταθλητή, που πήρε την πρόκριση στον 18ο τελικό της καριέρας του. Κάπως έτσι η Ελλάδα μπορεί να πανηγυρίσει αύριο το πρώτο της τενιστικό νταμπλ, αφού νωρίτερα την πρόκριση στον τελικό του 500αριού της Αγίας Πετρούπολης εξασφάλισε και η Μαρία Σάκκαρη.

Δείτε το LIVE της αναμέτρηση ΕΔΩ

Ο αγώνας
Ο Τσέχος κάνοντας νωρίς μπρέικ στο ματς προηγήθηκε με 2-1 στα γκέιμ του 1ου σετ κρατώντας αυτό το πλεονέκτημα μέχρι την τελική του επικράτηση με 6-4, αφού ο «Στεφ» δεν ήταν συγκεντρωμένος και έκανε σωρεία λαθών μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα.

Στο 2ο σετ ο Ελληνας πρωταθλητής άρχισε να βρίσκει απαντήσεις στα χτυπήματα του Λεχέτσκα, ανεβάζοντας στιαδιακά την απόδοσή του και ισορρόπησε το ματς, αλλά έχασε κρίσιμους πόντους και απώλεσε δύο φορές την ευκαιρία να «σπάσει» το σερβίς του αντιπάλου του.

Όταν όμως το σετ έφτασε στην… κόψη του ξυραφιού, φάνηκε η απειρία του Τσέχου, που έκανε κάποια αβίαστα λάθη και έδωσε τη δυνατότητα στον Τσιτσιπά να κάνει το 6-4 με break στο τελευταίο γκέιμ ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο τρίτο σετ ο Τσιστιπάς παρουσιάστηκε πιο συγκεντρωμένος και η διαφορά κλάσης φάνηκε, αφού έκανε μπρέικ αμέσως και προηγήθηκε 3-0, ενώ δεν δυσκολεύτηκε καθόλου στη συνέχεια κλείνοντας το τρίτο σετ με 6-2.

Ο αντίπαλος του στον αυριανό (13/2) τελικό θα προκύψει από την αναμέτρηση που ακολουθεί, μεταξύ του Ρώσου Αντρέι Ρούμπλεφ και του Καναδού Φελίξ Οζέ-Αλιασίμ.



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith