Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι

zelensky mitksotakis xrwma

Σε μια δύσκολη χρονικά συγκυρία για τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος δέχεται πολλαπλές πιέσεις, προκειμένου να συναινέσει σε μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Ουκρανό πρόεδρο, εξέφρασε τη στήριξη της χώρας μας, επαναλαμβάνοντας ότι εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει για το αποδεκτό για αυτήν ειρηνευτικό πλαίσιο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει για το αποδεκτό γι’ αυτήν ειρηνευτικό πλαίσιο και ότι τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία, χωρίς την Ουκρανία.

Επίσης, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Ζελένσκι ότι θα συμμετάσχει τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, στην τηλεδιάσκεψη ηγετών που οργανώνει το Κίεβο για τη συμπλήρωση τριών ετών από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ζελένσκι προς Μητσοτάκη: Εκτιμούμε βαθύτατα την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, τη σταθερή στάση της Ελλάδας

«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης» έγραψε από την πλευρά του στο Twitter ο πρόεδρος της Ουκρανίας. «Εκτιμούμε βαθύτατα την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, τη σταθερή στάση της Ελλάδας στην καταδίκη της επιθετικότητας και τη δέσμευσή της στην αρχή: “Τίποτα για την Ουκρανία χωρίς Ουκρανία, τίποτα για την Ευρώπη χωρίς Ευρώπη”» τόνισε, αναφερόμενος στην επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έγραψε συγκεκριμένα: «Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό @kmitsotakis και τον ευχαρίστησα για την αμέριστη υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία από την αρχή της ευρείας κλίμακας εισβολής της Ρωσίας. Εκτιμούμε βαθύτατα την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, τη σταθερή στάση της Ελλάδας στην καταδίκη της επιθετικότητας και τη δέσμευσή της στην αρχή: ‘’Τίποτα για την Ουκρανία χωρίς Ουκρανία, τίποτα για την Ευρώπη χωρίς Ευρώπη’’. Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης. Συζητήσαμε την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, τα κοινά ευρωπαϊκά έργα, τις εγγυήσεις ασφαλείας και την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων. Βασίζομαι στην κοινή μας εργασία για σημαντικές πρωτοβουλίες κατά τη διάρκεια της μη μόνιμης ένταξης της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας».

protothema.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith