Νέες αποκαλύψεις για την Καθολική Εκκλησία – «Μαδούσε» και Ορθοδόξους ο 60χρονος Αιτωλοακαρνάνας

arthrou priest

Η ιδιότυπη σχέση «χρηματοδότησης», που είχε αναπτύξει, με υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της Επισκοπής Σύρου της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο φέρεται να εμπλέκεται στο οικονομικό σκάνδαλο με εμβάσματα ύψους 3.000.000 ευρώ, ο 60χρονος αιτωλοακαρνάνας που – όπως αποκάλυψε χθες η «Πελοπόννησος» – δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη νυχτερινή ζωή της Πάτρας ως μέτοχος ή διαχειριστής καταστημάτων διασκέδασης, είχε ως αποτέλεσμα να καταλήγουν απευθείας στον τραπεζικό του λογαριασμό (σε τακτική βάση) ποσά, από 10.000 έως 20.000 €.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της «Π» η καταβολή των χρημάτων γινόταν κατ΄εντολή του καθολικού κληρικού, με τον 60χρονο να του ασκεί πίεση κατά την επικοινωνία, που είχαν σε καθημερινή βάση. Αγνωστο ωστόσο, παραμένει γιατί ενέδιδε στις πιέσεις του!

Οπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές στην «Π», καταθέσεις μεγάλων χρηματικών ποσών απευθείας από την Σύρο, γίνονταν και σε λογαριασμό πατρινού ιδιοκτήτη ΟΠΑΠ, για την κάλυψη χρεών του Μεσολογγίτη «λάτρη» του τζόγου. Υπήρξε, δε, περίπτωση όπου σε μια ημέρα στοιχημάτισε 10.000 € στο ΚΙΝΟ!

Αμα τη εμφανίσει του στην Πάτρα, όπου και διέμενε τα τελευταία 2 χρόνια τράβηξε την «προσοχή». «Ηταν γαλαντόμος, κέρναγε κόσμο σε νυχτερινά μαγαζιά κλπ»- μετέφεραν πηγές στην «Π» – προσθέτοντας πως η παρουσία του «ενόχλησε» τοπικούς επιχειρηματίες, καθώς «ανέβασε το κασέ των υπαλλήλων του στα 100 με 150€, όταν οι μισθοί που “παίζουν” είναι 50 με 80€ τη βραδιά».

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Ωστόσο , δεν είναι η πρώτη φορά που ο 60χρονος απασχολεί.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Π», είχε καταδικασθεί και εκτίσει ποινή φυλάκισης για εκβίαση κατ΄εξακολούθηση σε βάρος κληρικών διαφόρων βαθμίδων της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Προ δεκαετίας κατάφερε ν’ αποσπάσει περίπου 90.000€, με το πρόσχημα της αποδέσμευσης οικοπέδων αξίας 1.000.000 ευρώ ιδιοκτηίας του λόγω τραπεζικών δανείων, τα οποία στη συνέχεια θα παραχωρούσε στην Εκκλησία. Θύματά του, κληρικοί διαφόρων βαθμίδων σε Ναυπακτία, Ευρυτανία, Μαγνησία και σε νησί του Αιγαίου. Σε δυο περιπτώσεις φέρεται να έλαβε συνολικά 60.000€.

Επιπλέον, επικαλείτο χρέη προς τοκογλύφους, που απειλούσαν τη σωματική του ακεραιότητα, αλλά και σοβαρά προβλήματα υγείας της μητέρας του(!).

Η πολυετής δράση του έλαβε τέλος με την πρωτόδικη καταδίκη του το 2009 και οδηγήθηκε στη φυλακή, όπ΄όπου αφέθηκε ελεύθερος 1 χρόνο μετά. Το 2013, σε β’ βαθμό εν τη απουσία του, επιδικάστηκε εγγύηση 10.000€, την οποία δεν κατέβαλλε. Μετά την έκδοση εντάλματος συνελήφθη και φυλακίστηκε, ωστόσο λίγους μήνες αργότερα αποφυλακίστηκε.

pelop.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith