Τρομοκρατική επίθεση κοντά στο Τελ Αβίβ: Ένοπλος έριξε φορτηγό σε στάση λεωφορείου – Δεκάδες τραυματίες

tel aviv 0.jpg

Εξουδετερώθηκε ο δράστης – Αφού έριξε το φορτηγό πάνω στο λεωφορείο, επιτέθηκε με μαχαίρι σε κόσμο – Στην περιοχή στεγάζεται το αρχηγείο της Μοσάντ

Τρομοκρατική επίθεση με στόχο πολίτες, που περίμεναν σε στάση λεωφορείου στην περιοχή Γκλιλότ του Τελ Αβίβ σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, φορτηγό το οποίο οδηγούσε ένοπλος έπεσε πάνω σε λεωφορείο, το οποίο βρισκόταν σε στάση λεωφορείων γεμάτη με κόσμο, τραυματίζοντας 35 ανθρώπους.

Αφού έριξε το φορτηγό πάνω στο λεωφορείο, ο ένοπλος οδηγός βγήκε κρατώντας μαχαίρι και άρχισε να επιτίθεται σε κόσμο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στο Ισραήλ, Σταύρος Ιωαννίδης.

Ο δράστης εξουδετερώθηκε από ένοπλο πολίτη.

* Βίντεο από τη μεταφορά της σορού του δράστη

Από τους 35 τραυματίες, έξι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, οι πέντε έχουν σοβαρά τραύματα χωρίς να κινδυνεύουν και οι υπόλοιποι είναι ελαφρά τραυματισμένοι.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, πολλοί από τους τραυματίες είναι ηλικιωμένοι που είχαν κατέβει από το λεωφορείο και επρόκειτο να επισκεφθούν μουσείο που βρίσκεται στην περιοχή.

Το περιστατικό ερευνάται από τις ισραηλινές Αρχές ως τρομοκρατικό.

Στην πυκνοκατοικημένη περιοχή Γκλιλότ στεγάζεται το αρχηγείο της Μοσάντ μαζί με πολλές μονάδες πληροφοριών των IDF, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας πληροφοριών υψηλού προφίλ, Unit 8200.

Πηγή: skai.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith