Καστανομαζέματα στην Άνω Χώρα Ορεινής Ναυπακτίας

Στιγμιότυπο οθόνης 3

Η φετινή εκδήλωση «Καστανομαζέματα» ήταν μια παραμυθένια εμπειρία για μικρούς και μεγάλους. Το Καστανόδασος, όπως κάθε χρόνο, είχε την τιμητική του και πλημμύρισε με επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου του 2024, για δέκατη συνεχή χρονιά, η Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας καλωσόρισε δεκάδες επισκέπτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών της εκδήλωσης: του ιδιοκτήτη του φιλόξενου ξενοδοχείου της περιοχής Crystal Mountain Hotel, Ανδρέα Παπαιωαννίδη, και του διευθυντή του ξενοδοχείου, Κωνσταντίνου Χειλάκη.

«Το κάστανο είναι η κύρια πηγή εισοδήματος για την Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας», δηλώνει ο Ανδρέας Παπαιωαννίδης, προσθέτοντας: «Οι μικροί επισκέπτες μαζεύουν κάστανα, ενώ κάθε χρόνο προσθέτουμε νέες δραστηριότητες που προσελκύουν και τους μεγάλους. Φέτος, για παράδειγμα, οι ενήλικες συμμετείχαν σε παιχνίδια όπως κρίκοι και μπάσκετ». Ο Κωνσταντίνος Χειλάκης, με τη σειρά του, εξέφρασε την περηφάνια του, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη τιμή να έρχονται κάθε χρόνο δεκάδες άτομα, ακόμη και από τη Θεσσαλονίκη, σε μια τόσο απομακρυσμένη περιοχή.
Στιγμιότυπο οθόνης 1

scene00041
Στην εκδήλωση τα παιδιά πήραν μέρος σε διάφορα παιχνίδια.
«Ανέκαθεν μου άρεσε το βουνό. Είμαι από τη Ναύπακτο και η εκδήλωση αυτή είναι για μένα μία χαρά συναισθημάτων, νιώθω ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος. Ξεκινήσαμε από 20 άτομα στην πρώτη εκδήλωση και σήμερα καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 250», επισημαίνει στο Τravel.gr.

Για τα παιδιά, κυρίως, η εκδήλωση αυτή είναι μία όαση χαράς. Εκτός από τα παραδοσιακά παιχνίδια, οι επισκέπτες -μικροί και μεγάλοι- είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία βόλτα συντροφιά με τον Αχιλλέα και τον Έκτορα, τα δύο πανέμορφα άλογα που έκλεψαν την παράσταση.

0002
Oι συμμετέχοντες απόλαυσαν τσιπουρόμελο.
Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό τους μελωδικούς ήχους του συγκροτήματος One Note Stand. Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν, εκτός από τσιπουρόμελο και αναψυκτικά, ένα πλούσιο γεύμα που περιλάμβανε νόστιμες επιλογές όπως μπιφτέκια, σουβλάκια, σαλάτες, χειροποίητα ψωμάκια και γλυκά. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, όσοι είχαν την αντοχή να περιπλανηθούν στους γραφικούς δρόμους της Άνω Χώρας, δοκίμασαν τα γλυκά της κυρίας Αντωνίας, με γεύσεις όπως το κάστανο και το κυδώνι, που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

travel.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith