Εντοπίστηκε 27χρονος Αλβανός που καλούσε σε βία κατά του Μάριου Σαλμά

marios salmas (1)

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 27χρονου Αλβανού.

Το παραπάνω συνέβη για παράβαση διατάξεων του άρθρου 184 Π.Κ. «Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια», πράξεις τελεσθείσες μέσω διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος Αλβανός έγραφε για τον Μάριο Σαλμά, ο οποίος είδε τις απειλητικές αναρτήσεις και ειδοποίησε το ηλεκτρονικό έγκλημα.

«Μια σφαίρα σε εσάς και σε όποιον πολιτικό αναπνέει πάνω στο κεφάλι μας», έγραψε ο 27χρονος Αλβανός
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία στις 18 Σεπτεμβρίου, μέσω email που απέστειλε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και ιατρός Μάριος Σαλμάς, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης, που χρησιμοποιούσε την εφαρμογή Google Maps, προέβη σε δημόσια ανάρτηση, στο επιχειρηματικό προφίλ του ιατρείου του ανωτέρω, με περιεχόμενο που προκαλούσε και διέγειρε σε διάπραξη εγκλημάτων σε βάρος του προαναφερθέντος βουλευτή και σε βάρος πολιτικών προσώπων γενικότερα. Πιο συγκεκριμένα, η επίμαχη ανάρτηση ανέγραφε μεταξύ άλλων: «μια σφαίρα σε εσάς και σε όποιον πολιτικό αναπνέει πάνω στο κεφάλι μας».
salma

Η απειλητική ανάρτηση του 27χρονου
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε κατεπείγουσα έρευνα-αστυνομική προανάκριση προς διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του αγνώστου δράστη, στο πλαίσιο της οποίας γνωστοποιήθηκαν από πλευράς της εταιρείας «Google» τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη που προέβη στην επίμαχη ανάρτηση.

Το συλλεχθέν προανακριτικό υλικό τέθηκε υπόψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για παράβαση διατάξεων του άρθρου 184 Π.Κ. «Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια», και τη διενέργεια των απαραίτητων ανακριτικών πράξεων και ενεργειών (κατ’οίκον έρευνες, κατασχέσεις κλπ), προς διαπίστωση των καταγγελλομένων και εντοπισμό του δράστη.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα, των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, προς διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης, αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, καθώς και περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, απ’ όπου προέκυψε η εμπλοκή του ανωτέρω 27χρονου, στη διαχείριση του επίμαχου λογαριασμού, μέσω ηλεκτρονικών ιχνών που αντιστοιχούσαν σε συνδέσεις διαδικτύου της οικίας και της εργασίας του.

Έρευνα της Δίωξης στο σπίτι του 27χρονου
Ακολούθως πρωινές ώρες σήμερα 22/10/2024, κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας, πραγματοποίησε κατ’οίκον έρευνα στην οικία του 27χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκε και προανακριτικά η εμπλοκή του, ενώ παράλληλα ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητού τηλεφώνου.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τη διενέργεια των δεουσών εργαστηριακών εξετάσεων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας, θα υποβληθεί με το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα κατά Νόμο.

Πηγή: iefimerida.grΕντοπίστηκε 27χρονος Αλβανός που καλούσε σε βία κατά του Μάριου Σαλμά -«Μια σφαίρα σε εσάς και στους πολιτικούς» – iefimerida.gr

iefimerida.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith