Φουρνά Ευρυτανίας: Δεύτερη οικογένεια μετακόμισε στο χωριό για να μην… “ερημώσει”

eyh

Τι λέει στον ΑΝΤ1 το ζευγάρι για την απόφαση να αφήσει την πόλη και μαζί με τα παιδιά του να μετοικήσει στο χωριό, όπου τους αγκάλιασαν Αρχές και κάτοικοι.

Το προηγούμενο καλοκαίρι, η δασκάλα του χωριού Φουρνά Ευρυτανίας, Παναγιώτα Διαμάντη και ο πατήρ Κωνσταντίνος έβαλαν αγγελία, αναζητώντας οικογένειες με μικρά παιδιά να μετακομίσουν στο χωριό, για να μην κλείσει το σχολείο.

Δεν περίμεναν αρχικώς ότι η πρόσκληση αυτή θα γινόταν viral ούτε ότι θα υπήρχε τόσο μεγάλη ανταπόκριση.

Πριν από μερικές εβδομάδες, μια οκταμελής οικογένεια μετακόμισε στη Φουρνά, ενώ σήμερα έγινε επισήμως και η υποδοχή της δεύτερης οικογένειας που πλέον θα μείνει μόνιμα στο χωριό. Ακόμη τρεις οικογένειες βρίσκονται εν αναμονή της μετακόμισης…

Η δασκάλα του χωριού, αλλά και η μητέρα της οικογένειας, Μαρία Τσιμπούρη, μίλησαν στην εκπομπή «Weekenders» του ΑΝΤ1.

Πρόκειται για μια τρίτεκνη οικογένεια από τη Λαμία. Ο πατέρας είναι οδηγός βαρέων οχημάτων και πήρε την απόφαση να μετακομίσει στο ορεινό χωριό της Ευρυτανίας διότι, όπως δήλωσε η μητέρα στον ΑΝΤ1 «και εμείς απο χωριά είμαστε, γυρίσαμε στο χωριό για να μεγαλώσουν τα παιδιά μεσα στην φύση. Στην πόλη ήταν δύσκολο αυτό. Χαιρόμαστε που πήραμε την απόφαση να έρθουμε σε αυτό το χωριό. Μας έχουν αγκαλιάσει όλοι, έχουμε μεγάλη βοήθεια».

Η δασκάλα του χωριού είπε ότι «πλέον στο δημοτικό σχολείο του χωριού θα φοιτούν συνολικά 8 παιδιά», ενώ επεσήμανε ότι πλέον έχει δημιουργηθεί και το νομικό πρόσωπο «Νέα Ζωή στο χωριό», στο οποίο κάλεσε εταιρείες και ιδιώτες να κάνουν χορηγίες και δωρεές για να στηριχθούν οικονομικά οι δύο οικογένειες, αλλά και οι επόμενες που σχεδιάζουν να μετακομίσουν εκεί.

Το χωριό Φουρνά διαθέτει νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο και απέχει 40 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Στις οικογένειες που μετακομίζουν εκεί παρέχεται δωρεάν σπίτι και δουλειά (τουλάχιστον για τον σύζυγο) και βοήθεια από όλο το χωριό για τα πρώτα έξοδα. Το σπίτι παραχωρείται από την εκκλησία σε συνδυασμό με την κοινότητα και είναι απόλυτα κατοικήσιμο χωρίς να χρειάζεται να κάνουν κάτι οι ένοικοι. Τα σχολεία είναι πλήρως εξοπλισμένα. Η δράση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Μητρόπολης σε συνεργασία με τον ιερέα της Φουρνάς π. Ντούσικο Κωνσταντίνο.

ant1news.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith