Δυο χρόνια με αναστολή για τον θάνατο 68χρονου στην Ανατολική Περιμετρική του Μεσολογγίου

dikastiko megaro mesologgiou

Σε δυο χρόνια φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκε ο νεαρός που τον Ιούνιο του 2018 είχε παρασύρει με το αυτοκίνητο του έναν 68χρονο ο οποίος έχασε τη ζωή του.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στις 5 τα ξημερώματα στην Ανατολική περιμετρική του Μεσολογγίου όταν ο 20χρονος,τότε, νεαρός επέστρεφε από διασκέδαση με το αυτοκίνητο της οικογένειας, όταν έγινε το δυστύχημα.

Στο Δικαστήριο υποστήριξε ότι δεν είδε τον άνδρα αλλά ξαφνικά πετάχτηκε μπροστά του και δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Η πλευρά του θύματος υποστήριξε ότι ο νεαρός δεν οδηγούσε συνετά και ότι είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ.

Η κατηγορία που τον βάραινε ήταν ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη του θύματος, ενώ στο εδώλιο κάθισαν και οι γονείς του που κατηγορούνταν για ψευδή αναφορά και υπόθαλψη εγκληματία.

Όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό ο νεαρός υπέστη σοκ και έφυγε από το σημείο όπως ακούστηκε και στην ακροαματική διαδικασία και πήγε στο σπίτι του απ’ όπου πήρε τους γονείς του και επέστρεψαν στο σημείο. Αρχικά ο πατέρας του ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και την αστυνομία λέγοντας ότι εκείνος προκάλεσε το δυστύχημα. Στην συνέχεια βέβαια ο νεαρός παραδέχθηκε την πράξη του και κατέθεσε στην αστυνομία.

Επειδή όμως, όταν πρόκειται για οικείους δεν υφίσταται εκ του νόμου υπόθαλψη εγκληματία, όπως είπε ο δικηγόρος των γονιών Κώστας Ζησιμόπουλος, ζήτησε την αθώωση των γονιών.

Ο δικηγόρος του νεαρού, Δημήτρης Μπουσμπουρέλης, υποστήριξε ότι ο οδηγός δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα, αλλά η ξαφνική εμφάνιση του πεζού στον δρόμο ήταν η αφορμή ώστε να μην προλάβει να αντιδράσει. Αν και όπως τόνισε κατανοεί και την συναισθηματική φόρτιση όταν πρόκειται για την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, ζήτησε να πρυτανεύσει η λογική και να μην καταδικαστεί ο οδηγός, ο οποίος μάλιστα εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να αφαιρέσει μια ζωή.

Ο νεαρός που σήμερα είναι 26 ετών,όλο αυτό το διάστημα είχε μια επιβαρυμένη ψυχολογία και απαιτήθηκε η παρέμβαση ψυχολόγου. Μάλιστα είναι εθελοντής στην στήριξη αδυνάμων, εκ πεποιθήσεως πράγμα που και κατά τον δικηγόρο του σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έβλαπτε κάποιον άνθρωπο με πρόθεση.

Τελικά κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της εγκατάλειψης, ενώ του αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας μετά από αίτημα του κ. Μπουσμπουρέλη και καταδικάστηκε για την ανθρωποκτονία από αμέλεια με το Δικαστήριο να αναγνωρίζει συνυπαιτιότητα και στο θύμα.

aixmi-news.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith