Καμιά νέα πρόσληψη γιατρού στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Μεγάλες αντιδράσεις στην ιατρική κοινότητα του νοσοκομείου Μεσολογγίου προκαλεί η απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την κατανομή των νέων προσλήψεων.
Στην προκήρυξη που δημοσιοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες με έκπληξη διαπιστώνεται ότι δεν περιλαμβάνεται καμιά πρόσληψη για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, παρόλο που είχαν ζητηθεί δεκαπέντε νέες προσλήψεις (Βιοπαθολόγος, Παθολόγος, Ακτινοδιαγνώστης, Καρδιολογίας, Χειρουργικής, Παιδιάτρου κλπ.).

Αλλά και στο νοσοκομείο Αγρινίου που και αυτό αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα υποστελέχωσης ιατρικού προσωπικού κατανεμήθηκαν μόνο τρεις νέες θέσεις.

Η εξέλιξη αυτή όπως είναι προφανές αναζωπυρώνει τα σενάρια περί ουσιαστικής συγχώνευσης των δυο νοσοκομείων με μεταφορά έργου από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο και την μετατροπή αυτού του Μεσολογγίου σε Κέντρο Υγείας.

Αρκεί να επισημανθεί ότι στο νοσοκομείο Μεσολογγίου δεν δόθηκαν, ούτε θέσεις ιδιωτών γιατρών που ζητήθηκαν πλην μιας…

Έτσι το κάλεσμα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου για συμμετοχή στην κινητοποίηση της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου για κλαδικά του αιτήματα στην είσοδο του ιδρύματος έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, για την κοινωνία του Μεσολογγίου και της ευρύτερης περιοχής.

«Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου συμμετέχει στην Πανυγειονομική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ στις 17/10/2024. Καλούμε όλους τους Φορείς τα Σωματεία όλες και όλους στην απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου 11:30 πμ.» αναφέρει το σχετικό κάλεσμα.

messolonghinews.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith