Λίβανος: Ισραηλινό χτύπημα με 2 νεκρούς σε πυκνοκατοικημένη συνοικία της κεντρικής Βηρυτού

462553992 1080531920111149 4073478257161541255 n

Σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες συνοικίες της Βηρυτού, στην Ρας αλ Νάμπεχ, στα κεντρικά της πρωτεύουσας του Λιβάνου, χτύπησαν οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν, ανέφεραν δύο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος ήταν ο γαμπρός του πρώην ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, του αποκαλούμενου υπουργού Άμυνας της οργάνωσης, Βαφίκ Σαφάα.

Πυκνός καπνός υψώνεται από το σημείο, αφού προηγουμένως ακούστηκαν πύραυλοι να περνούν πάνω από την πόλη.

Η επίθεση αυτή έγινε στην καρδιά της λιβανέζικης πρωτεύουσας, που σπανίως πλήττεται αφότου ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ. Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επικεντρώνεται κυρίως στα νότια προάστια της Βηρυτού, το προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι άκουσε τρεις εκρήξεις και είδε πυκνό μαύρο καπνό να απλώνεται πάνω από την πόλη.

Την ίδια στιγμή σημειώνεται ότι τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες έπεσαν νεκροί στα βόρεια της Γάζας, ειδικότερα – όπως επισημαίνει ο IDF – ήταν έφεδροι οι δύο ηλικίας 32 ετών και ο τρίτος 37 ετών.

protothema.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith