Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων στον Δήμο Αγρινίου

20241002 074601

Ο Δήμος Αγρινίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων διοργάνωσε εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή στο χώρο του ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου για τους ωφελούμενους των δομών .
Περισσότεροι από 200 ωφελούμενοι των ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ του Δήμου Αγρινίου γέμισαν το χώρο και διασκέδασαν .
Ο Ανδρέας Σκαρτσάρης, Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής, Προγραμμάτων Παιδιού, ΑΜΕΑ και Τρίτης Ηλικίας δήλωσε για την ημέρα τα εξής:

«Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, που γιορτάζεται την 1η Οκτωβρίου κάθε χρόνο, αποτελεί μια υπενθύμιση της σημαντικής συμβολής των ηλικιωμένων στην ζωή μας και στην κοινωνία. Οι ηλικιωμένοι δεν είναι μόνο οι θεματοφύλακες της ιστορίας και των παραδόσεών μας, αλλά και οι άνθρωποι που μας προσφέρουν σοφία, αγάπη και εμπειρίες ζωής.

Η ημέρα αυτή μας καλεί να τους τιμήσουμε και να αναγνωρίσουμε τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν όπως η μοναξιά, η φθίνουσα υγεία και η κοινωνική απομόνωση. Είναι μια ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούμε για τα προβλήματά τους και να αναλάβουμε δράση για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους, είτε μέσω της καλυτέρευσης των υπηρεσιών υγείας, είτε με την ενίσχυση της κοινωνικής υποστήριξης.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι οι ηλικιωμένοι είναι σημαντικό κομμάτι του κοινωνικού μας ιστού. Η αγάπη, η προσοχή και ο σεβασμός που τους δείχνουμε δεν είναι μόνο θέμα ηθικής, αλλά και μια πράξη ευγνωμοσύνης για όσα έχουν προσφέρει. Ας τους προσφέρουμε εμείς την υποστήριξη που τους αξίζει και ας φροντίσουμε να νιώθουν χρήσιμοι και ενεργοί στην καθημερινότητά τους».
20241002 074617

20241002 074533



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith