Το Ιράν εξαπέλυσε πάνω από 500 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ – «Απειλούν εκ νέου οι Φρουροί της Επανάστασης»

telaviv.png

Ξεκίνησε η πυραυλική επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός με τις σειρήνες να ηχούν σε μια ευρεία περιοχή του νότιου Ισραήλ και την περιοχή της Ιερουσαλήμ προειδοποιώντας για μια επερχόμενη επίθεση.


Oι πρώτοι πύραυλοι φαίνεται ότι χρειάστηκαν λιγότερο από 15 λεπτά για να φτάσουν στο Ισραήλ γεγονός που υποδηλώνει ότι επρόκειτο για βαλλιστικούς.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι όλοι οι κάτοικοι βρίσκονται σε καταφύγια καθώς αναμένεται να φτάσει η επίθεση στο Ισραήλ.


Εκρήξεις ακούγονται στον ουρανό πάνω από την Ιερουσαλήμ με τον ισραηλινό στρατό να εκδίδει σύντομη δήλωση λέγοντας ότι το μπαράζ πυραύλων εναντίον του Ισραήλ συνεχίζεται. Οι εκρήξεις που ακούστηκαν σε ολόκληρη τη χώρα ήταν είτε επιτυχείς αναχαιτίσεις είτε πύραυλοι που κατάφεραν να αποφύγουν την αεροπορική άμυνα του Ισραήλ και έπεσαν στο ισραηλινό έδαφος.

Σύμφωνα με το Reuters, ιρανικοί πύραυλοι αναχαιτίστηκαν στον εναέριο χώρο της Ιορδανίας, ενώ μάρτυρες ανέφεραν ισχυρές εκρήξεις στην περιοχή. η Ιορδανία ανακοίνωσε ότι έκλεισε τον εναέριο χώρο της.

Και το Ιράκ ανακοίνωσε ότι κλείνει τον εναέριο χώρο,σύμφωνα με το Κρατικό πρακτορείο ειδήσεων

Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού μετέδωσε ότι οι απογειώσεις και προσγειώσεις στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κοντά στο Τελ Αβίβ σταμάτησαν μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν προς το Ισραήλ.

Φρουροί της Επανάστασης: Θα έρθει πιο σκληρή απάντηση
Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν δεκάδες πυραύλους προς το Ισραήλ.

Προειδοποίησαν πως το Ισραήλ θα γίνει ξανά στόχος αν προβεί σε αντίποινα.

Τόνισαν ότι οι πυραυλικές επιθέσεις είναι σε αντίποινα για τις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα και του υποδιοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο Αμπάς Νιλφορουσάν.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε ότι το Ιράν εκτόξευσε «πύραυλους στο Τελ Αβίβ» στο Ισραήλ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: skai.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith