Κώστας Καρπέτας: «Πέντε χρόνια αδράνειας της Περιφερειακής Αρχής για τον κόμβο Κ7»

καρπέτας

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας, αναφορικά με το έργο διασύνδεσης του κόμβου Κ7 της Ευρείας Παράκαμψης της Πάτρας με την Εθνική Οδό Πατρών-Τριπόλεως (111), έκανε την εξής δήλωση:
«Η διασύνδεση του κόμβου Κ7 της Ευρείας Παράκαμψης της Πάτρας με την Εθνική Οδό Πατρών-Τριπόλεως (111) βρισκόταν στα «αζήτητα» της Περιφερειακής Αρχής Φαρμάκη επί μια πενταετία. Τώρα, τα στελέχη της πανηγυρίζουν ότι το έργο μπαίνει στην τελική του φάση, αλλά η ευθύνη για την καθυστέρηση που έθεσε το έργο σε κίνδυνο βαρύνει αποκλειστικά την Περιφερειακή Αρχή. Χρειάστηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια για να επικαιροποιηθεί η μελέτη του έργου, παρά το γεγονός ότι η χρηματοδότησή του, ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, ήταν ήδη εξασφαλισμένη από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
Οι τεράστιες καθυστερήσεις οδήγησαν στη μεταφορά της χρηματοδότησης στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, επιβαρύνοντας το νέο πρόγραμμα με ένα έργο που θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από καιρό.
Αντί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τους διαθέσιμους πόρους, η Περιφερειακή Αρχή αποδεικνύεται ανίκανη να ολοκληρώσει τα έργα στον προβλεπόμενο χρόνο, δημιουργώντας πρόσθετες επιβαρύνσεις.
Πλέον, η Περιφέρεια επιχειρεί – δήθεν – να επισπεύσει τις διαδικασίες, με την ελπίδα ο διαγωνισμός για το έργο να διεξαχθεί στο τέλος του 2024. Όμως, η πραγματικότητα παραμένει: η πενταετής ευθύνη που η Περιφερειακή Αρχή δεν μπορεί να αποποιηθεί.
Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας δεν αξίζουν τέτοια ανεπάρκεια στη διαχείριση των δημόσιων έργων».



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith