Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 3-1

4389293

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε ξανά με τη φωτιά αλλά η κλάση του Τζούρισιτς έκρινε το ματς και έριξε στο καναβάτσο τον Πανσερραϊκό (3-1) με το αριστερό και το δεξί πόδι στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Φίλιπ Τζούρισιτς εμπεριείχε η σημερινή νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πανσερραϊκού στο ΟΑΚΑ. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός αποτέλεσε τη «χρυσή» αλλαγή του Ντιέγκο Αλόνσο που τον. έριξε στο ματς στο 67’ και αυτός με δύο προσωπικά τέρματα, δεύτερο για Οσκαρ, λύτρωσε το τριφύλλι (3-1) και το έφερε στο -5 από την κορυφή της βαθμολογίας.

Οι πράσινοι είχαν προβληματική εικόνα στο πρώτο ημίχρονο αλλά βελτιώθηκαν αισθητά στο δεύτερο και κατέκτησαν δίκαια όσο και δύσκολα το πολυπόθητο τρίποντο.

Το ματς ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει γκολ στην πρώτη του υποσχόμενη ευκαιρία, μόλις στο 10ο λεπτό, μετά από εξαιρετική συρτή σέντρα του Μλαντένοβιτς και κοντινή προβολή του Τετυέ στα δίχτυα (1-0).

Παρά το γεγονός ότι οι πράσινοι πέτυχαν τον αρχικό σκοπό τους στο ματς, ο Πανσερραϊκός αντέδρασε και απείλησε αρχικά στο 13’ μετά από λάθος του Μλαντένοβιτς, σουτ του Τέρζιτς και σωτήρια απόκρουση του Ντραγκόφσκι. Μάλιστα, δύο μόλις λεπτά μετά, κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Σαλαζάρ έκοψε τον Μπακασέτα και οι Σερραίοι βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση, με τον Φαρές να βγάζει εξαιρετική σέντρα από αριστερά και τον Μπετανκόρ να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα (1-1)!

Ο σκόρερ των φιλοξενούμενων είχε άσχημη η πτώση με το κεφάλι κι έμεινε για αρκετή ώρα στο χορτάρι για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, όπως συνέβη και με τον Γέντβαϊ που ήταν στη φάση. Οι πράσινοι απείλησαν ξανά στο 19’ με τον Πελίστρι να βρίσκει τον Μπακασέτα που πλάσαρε πάνω στον Γκουγκελασβίλι, ενώ στο 30’ το σουτ του Μπακασέτα πέρασε άουτ. Στο 32’ ο Ντραγκόφκσι έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του Σαλαζάρ και στο 39’ ο Αράο έδωσε στον Πελίστρι κι αυτός έβγαλε υπέροχη κάθετη στον Ιωαννίδη το σουτ του οποίου κόντραρε από πλάγια δεξιά και κατέληξε κόρνερ.

Η φάση που έκλεψε την παράσταση, ωστόσο, έγινε στο 45+4’. Ο Ουναϊ σούταρε με δύναμη από το ύψος της περιοχής, ο Γκουγκελασβίλι έδιωξε ασταθώς, ο Βαγιαννίδης πήρε το ριμπάουντ με κεφαλιά κι ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού τον βρήκε στο κεφάλι.

Ο διαιτητής Ευαγγέλου υπέδειξε την καθαρή παράβαση αλλά ο Ζαμπαλάς στο VAR είχε αντίθετη άποψη. Αφού είδε ο Ευαγγέλου ξανά τη φάση στο ριπλέι, πήρε πίσω την αρχική του απόφαση (προφανώς θεωρώντας ότι βρήκε μπάλα ο τερματοφύλακας κι όχι το κεφάλι του Βαγιαννίδη αν και η πορεία της μπάλας τον διαψεύδει) κι έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα των ημιχρόνων ισόπαλες (1-1).

Η αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού δεν ήταν καθόλου καλή όσον αφορά το ανασταλτικό σκέλος, όταν έχανε τη μπάλα κι όταν έπρεπε να επιστρέψει στα μετόπισθεν (αμυντικό τρανζίσιον) αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπήρχε καθαρή παράβαση που δεν δόθηκε στην τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά, έκλεισε τον Πανσερραϊκό στην περιοχή του και μέσα σε δέκα λεπτά δημιούργησε τρεις μεγάλες ευκαιρίες, στο 51’ με τον Τετέ στο 53’ με τον Μπακασέτα και στο 57’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουναϊ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γκουγκελασβίλι!

Ο Πανσερραϊκός αμυνόταν μαζικά πίσω από τη μπάλα με διπλή ζώνη άμυνας και οι ευκαιρίες των πράσινων μειώνονταν.

Ο Αλόνσο στο 67’ αντικατέστησε τον Πελίστρι με τον Τζούρισιτς και ο Σέρβος στο 74’ παραλίγο να σκοράρει αλλά ο Ντάβιντσον έβαλε σωτήρια το πόδι του και έκοψε προ της εστίας.

Στο 76’ έριξε στη μάχη και τον Γερεμέγεφ και άλλαξε το σχηματισμό σε 4-4-2, αλλά ο Πανσερραϊκός στο 78’ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ντέλετιτς (από φάουλ στον Αράο που δεν δόθηκε) να σουτάρει και τον Ντραγκόφσκι να παραχωρεί κόρνερ.

Ωσπου στο 81’ ο Τζούρισιτς πήρε τη μπάλα από τον Τετέ στο ύψος της περιοχής και με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και στα δίχτυα του Γκουγκελασβίλι (2-1)!

Ο Σέρβος άσος έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ματς, διαμορφώνοντας το 3-1 μ’ ένα φανταστικό προσωπικό γκολ, κάνοντας κάθετα μέτρα με τη μπάλα από τη μεσαία γραμμή και εξαπολύοντας «κεραυνό» με το δεξί στο αριστερό «παραθυράκι» του Γκουγκελασβίλι (89’).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο / 4-2-3-1): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (68’ Μπάλντοκ), Ινγκασον, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Αράο, Ουναϊ (87’ Μαξίμοβιτς), Τετέ, Μπακασέτας (76’ Γερεμέγεφ), Πελίστρι (67’ Τζούρισιτς), Ιωαννίδης (87’ Τσέριν).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο / 4-2-3-1): Γκουγκελασβίλι, Κουτσογούλας, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φαρές (83’ Δεληγιαννίδης), Περούτζι, Στάικος, Τέρζιτς (66’ Ντέλετιτς), Τομάς (71’ Χατζηστραβός), Σαλαζάρ (83’ Πεταυράκης), Μπετανκόρ (71’ Γκίγκιτς).

sdna.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith