Απόστολος Λύτρας: Μιλά για όλους και για όλα στις τηλεοπτικές κάμερες

lytras 9

Φουντώνει ξανά ο «πόλεμος των Λύτρα».
O Απόστολος Λύτρας για όλους και για όλα. Έξι μέρες μετά την αποφυλάκισή του, ο 52χρονος ποινικολόγος μιλάει για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, τους ισχυρισμούς του δικηγόρου της, Θέμη Σοφού, που όπως φαίνεται τον ενόχλησαν, την εμφάνισή του στα μπουζούκια το περασμένο Σάββατο και τα χρήματα που εντόπισε η οικονομική αστυνομία, κρυμμένα σε ντουλάπα του σπιτιού του.

Στο δρόμο για το γραφείο του, στο κέντρο της Αθήνας, αποφασίζει να λύσει τη σιωπή του και να βγάλει από μέσα του, σκέψεις, συναισθήματα και παράπονα για τα όσα έγιναν το τελευταίο τρίμηνο.

«Ακούστηκαν υπερβολές από συναδέλφους που εκπροσωπούσαν την πρώην σύζυγό μου, και γελάει ο κόσμος».

Ο Απόστολος Λύτρας αναφέρεται εμμέσως στον Θέμη Σοφό και τη δήλωσε που έκανε μετά την προφυλάκισή του, για τον άγριο ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

«Όταν ακούγεται ότι έριξα 30 μπουνιές και άλλες; Αηδίες. Αυτό είναι για χάρη εντυπωσιασμού, για να μην πω τι άλλο περνάει από το μυαλό μου».

Ο 52χρονος ποινικολόγος επαναλαμβάνει πως ήταν λάθος του, τα όσα έκανε εκείνο το βράδυ, όταν η Σοφία Πολυζωγοπούλου τραυματίστηκε από τα χέρια του, αλλά τονίζει με νόημα πως ο ίδιος δεν έχει περιγράψει τα γεγονότα από τη δική του οπτική γωνία.

«Έχω ομολογήσει».

Είναι πεπεισμένος πια, πως τα όσα συνέβησαν δεν πρόκειται να γκρεμίσουν την επαγγελματική του πορεία.

«Το ότι έκανα ένα λάθος, δεν καθιστά ότι το γεγονός αυτό θα επηρεάσει τη δουλειά μου».

«Λάθος ο ξυλοδαρμός συνεχίζω να κοιτάω μπροστά»
«Καθόλου δεν θα στοιχίσει στην καριέρα μου»

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, επαναλαμβάνει πως προτεραιότητα για τον ίδιο είναι η επικοινωνία με την μικρότερη κόρη του, την οποία όπως λέει έχει ακούσει μόνο στο τηλέφωνο, από τη στιγμή που αποφυλακίστηκε.

«Αυτή τη στιγμή με το παιδί μου είχα ελάχιστη τηλεφωνική επικοινωνία όσο ήμουν κρατούμενος και από την ημέρα που βγήκα ήρθα χθες σε επαφή με το παιδάκι μου».

Όλα αυτά την ώρα που η Σοφία Πολυζωγοπούλου εμφανίζεται διατεθειμένη να μην κάνει ούτε βήμα πίσω. Θα επαναλάβει όπως έχει προαναγγείλει τα όσα κατέθεσε στις Αρχές μετά τον ξυλοδαρμό της και ζητάει την αυστηρότερη τιμωρία του ποινικολόγου.

«Πίσω από τις κάμερες μου λένε άλλα για την υπόθεση»
«Είναι ένα λάθος που δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη πως όποιος σηκώσει το χέρι του σε γυναίκα,, πρέπει να τιμωρείται. Είναι εγκληματική ενέργεια. ‘Όταν κλείνετε τα μικρόφωνα, μου λέτε άλλα. Για να μη επεκταθώ, γιατί σέβομαι τη δουλειά σας. Στο ανθρώπινο κομμάτι, μου λέτε άλλα».

Ο 52χρονος ποινικολόγος δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του, για τα χρήματα που κατέσχεσε η οικονομική αστυνομία από το σπίτι του.

«Μέσα από τη φυλακή εγώ τι να κάνω; Να δικαιολογήσω τι έχει συμβεί;»

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα που βρέθηκαν σε ντουλάπα του σπιτιού και κατασχέθηκαν δεν έχουν διεκδικηθεί μέχρι σήμερα ούτε από τον Απόστολο Λύτρα, ούτε από την Σοφία Πολυζωγοπούλου.

«Δεν ήμουν εγώ στο σπίτι και δεν υπάρχει δικογραφία για το συγκεκριμένο γεγονός».

Από το μενού των ερωτήσεων δεν έλειψαν και αυτές που αφορούσαν την πρώτη έξοδο του ποινικολόγου στα μπουζούκια. Ο ίδιος επανέλαβε ότι είχε περάσει για να παραλάβει τη μεγαλύτερη κόρη του.

«Εσείς ψάχνετε να βρείτε ένα θέμα και το τόσο να γίνει τόσο. Εγώ βρέθηκα εκεί για να παραλάβω την κόρη μου. Πρέπει να της πω όχι;»

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο 52χρονος κατηγορούμενος ανέφερε ότι προσπαθεί να επανέλθει στους ρυθμούς της καθημερινότητάς του.

«Κάποια στιγμή προφανώς και θα επέλθει ο χωρισμός».

Όλα αυτά λίγο πριν ο Απόστολος Λύτρας και η Σοφία Πολυζωγοπούλου βρεθούν αντιμέτωποι στα δικαστήρια. Σε μια υπόθεση πολύκροτη με συνεχείς εξελίξεις και δηλώσεις που προκαλούν αντιδράσεις.

Η απάντηση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου
Η Σοφία Πολυζωγοπούλου μετά τα όσα είπε ο Απόστολος Λύτρας για το γεγονός πως δεν έχει δει το παιδί του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Αποκρούω μετά βδελυγμίας τους χαρακτηρισμούς του πρώην συζύγου μου και τις αναφορές του περί της δήθεν παρεμπόδισης της επικοινωνίας του με το τέκνο μας. Έχω αναφέρει προς πάσα κατεύθυνση, ότι αποκλειστικός γνώμονας των αποφάσεών μου μετά την βάναυση χειροδικία του εναντίον μου, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό μου, πρόσφορο διακινδύνευσης της ζωής μου, είναι η ορθή ψυχοσωματική ανάπτυξη της κόρης μου. Δηλώσεις του πρώην συζύγου μου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα απαντηθούν δεόντως και με τις νόμιμες διαδικασίες, όπως καθενός τρίτου που αυτοκλήτως παρεμβαίνει σε έναν δημόσιο διάλογο προδήλως ζημιογόνο και βλαπτικό της προσωπικότητας της κόρης μου και εμού προσωπικώς. Ως έχουσα την επιμέλεια της κόρης μας, ήδη δυνάμει δικαστικής απόφασης, δηλώνω τη ρητή αντίθεσή μου σε οιαδήποτε δημόσια αναφορά του στο παιδί».

Και συνέχισε, λέγοντας:

«Σέβομαι και τιμώ το δημοσιογραφικό λειτούργημα που υπηρετούν οι δημοσιογράφοι και ο τύπος, πλην όμως η προς τον τύπο τροφοδοσία, από την πλευρά του πρώην συζύγου μου και του περιβάλλοντός του, αναληθών περιστατικών και προσβλητικών χαρακτηρισμών, θα απαντηθεί με κάθε νόμιμο μέσον. Εάν ο προβληματισμός του πρώην συζύγου μου είναι πόσες μπουνιές μου έριξε, αν είναι 10, 20 ή 30, ή εάν «γελά ο κόσμος», όπως δήλωσε, είναι ένα ερώτημα που χρήζει μάλλον άλλου είδους διερεύνησης, που άπτεται της ιατρικής επιστήμης, της κοινωνιολογίας ή της εγκληματολογίας. Πόσες μπουνιές απαιτούνται άραγε κατ΄αυτόν για να είναι κακοποιητής; Θα εξακολουθήσω να τηρώ απαρεγκλίτως τη νόμιμη διαδικασία στην εν λόγω υπόθεση, και θα καταθέσω όλα τα στοιχεία, που συγκροτούν την αδιάσειστη αποδεικτική της βάση, και για κάθε περαιτέρω διαδικασία εκπροσωπούμαι ήδη από της ανακρίσεως από τη Δικηγορική Εταιρεία ΣΟΦΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ».

megatv.com



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith