Το απόλυτο ντέρμπι της Ελλάδας και γοήτρου στην Λεωφόρο ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

katagrafi 1

Το απόλυτο ντέρμπι της Ελλάδας, η μεγαλύτερη «μάχη» του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι και πάλι προ των πυλών. Το βράδυ της Κυριακής (17/4, 21:30) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Μάλιστα, πρόκειται για το πρώτο ντέρμπι, από την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, το οποίο θα διεξαχθεί με τη μέγιστη πληρότητα και όπως είναι εύκολα αντιληπτό, στις εξέδρες του γηπέδου δεν πρόκειται να πέφτει «καρφίτσα». Οι οπαδοί του τριφυλλιού έχουν εξαφανίσει όλα τα εισιτήρια που τέθηκαν προς διάθεση και το πρωί της Κυριακής αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα το sold out, καθώς θα διατεθούν τα ελάχιστα «μαγικά χαρτάκια» που επιστράφηκαν από χορηγούς.

Το ντέρμπι θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League 1, με το βαθμολογικό ενδιαφέρον να είναι έντονο και στους δύο μονομάχους. Ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός βρίσκεται μεταξύ των θέσεων που οδηγούν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της νέας σεζόν ως 4ος στη βαθμολογία και συγκάτοικος με την ΑΕΚ, καθώς αμφότεροι έχουν από 48 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον Άρη.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το συγκρότημα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς χρειάζεται τη νίκη και συνάμα το τρίποντο, ούτως ώστε να διατηρήσει το δικαίωμα να ορίζει μόνο του την τύχη του ενόψει και της δύσκολης συνέχειας.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και για τον Ολυμπιακό το μεγάλο ντέρμπι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι ερυθρόλευκοι πηγαίνουν στο «Απ. Νικολαΐδης» με μία σημαντική διακοπή στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική δεν έγινε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, λόγω των ασπρόμαυρων προημιτελικών στο Europa Conference League.

Παράλληλα, οι Πειραιώτες θα παρουσιαστούν ως οι πρωτοπόροι της Super League 1 και το μεγάλο φαβορί για τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς αναζητά μία μεγάλη νίκη, αλλά περισσότερο μια πειστική εμφάνιση, καθώς η διαφορά των 11 βαθμών από τον ΠΑΟΚ μοιάζει να προσφέρει ασφάλεια. Όμως, ένα άσχημο αποτέλεσμα στη Λεωφόρο, είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει τριγμούς.

Στα αγωνιστικά τώρα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς υπολογίζει ξανά στις υπηρεσίες του Μακέντα, ενώ εκτός είναι οι Λούντκβιστ, Βαγιαννίδης και Αγιούμπ που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα κι ο τιμωρημένος Χουάνκαρ. Πολλές αλλαγές σε σχέση με το περασμένο ματς δεν αναμένονται, πάντως, από τον Σέρβο τεχνικό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, από την άλλη, υπολογίζει ξανά στις υπηρεσίες των Ροντρίγκες και Μπουχαλάκη, ενώ εκτός αποστολής έμειναν για διάφορους λόγους οι Μπα, Κούντε, Ονιεκουρού, Λόπες, Ανδρούτσος και Καρμπόβνικ. Ερωτηματικό η διάταξη που θα επιλέξει στη Λεωφόρο ο Πορτογάλος τεχνικός, αφού στο πιο πρόσφατο μεταξύ τους ντέρμπι κατέβασε την ομάδα του με τρία στόπερ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς, Παλάσιος, Αϊτόρ, Ιωαννίδης.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σισέ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Μασούρας, Καρβάλιο, Α. Καμαρά, Τικίνιο.

Διαιτητής: Νταμπάνοβιτς

Βοηθοί: Τοντόροβιτς, Ντούκιτς

Τέταρτος: Περράκης

VAR: Κρογκ, Ψαρρή



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith