Πάτρα: Αίτημα για την κεταμίνη υπέβαλε στον ΕΟΦ η ανακρίτρια
Η ανακρίτρια ερευνά τη δολοφονία της Τζωρτζίνας – Συνεχίζονται οι καταθέσεις νοσηλευτών και γιατρών – Αιτήματα προς υποστήριξη της κατηγορίας κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου εξετάζει ο Μάνος Δασκαλάκης
Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η ανακριτική έρευνα που διενεργεί η 18η τακτική ανακρίτρια Χρ. Σαλάππα σχετικά με το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Ειδικότερα, η ανακρίτρια μετά την προφυλάκιση της μητέρας του παιδιού, Ρούλας Πισπιρίγκου, για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της κόρης της, συνεχίζει να λαμβάνει καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομείων, στα οποία νοσηλεύτηκε το 9χρονο κοριτσάκι. Μάλιστα, η πλέον σημαντική εξέλιξη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η δικαστική λειτουργός με αίτημά της προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) ζητεί να της διαβιβαστούν στοιχεία για την ουσία κεταμίνη, η οποία βρέθηκε στα αίμα του παιδιού.
Ειδικότερα, η κυρία Σαλάππα ζητεί να ενημερωθεί πού έχει διανεμηθεί η συγκεκριμένη ουσία στην Ελλάδα και με ποιον τρόπο μπορεί να την προμηθευτεί κάποιος νόμιμα ή και παράνομα, με στόχευση κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.
Πέρα όμως από την υποβολή του συγκεκριμένου αιτήματος προς τον ΕΟΦ την πόρτα του ανακριτικού γραφείου εξακολουθούν να περνούν για να καταθέσουν μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού από το Καραμανδάνειο της Πάτρας, όπου η άτυχη Τζωρτζίνα είχε νοσηλευτεί. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι κατάθεση θα δώσουν στην ανακρίτρια και γιατροί του ίδιου νοσοκομείου που δεν είχαν εξεταστεί στο στάδιο της προανάκρισης.
Τα αιτήματα προς την ανακρίτρια εξετάζει ο Μάνος Δασκαλάκης
Την ίδια στιγμή, η πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη φέρεται να εξετάζει αιτήματα που δύναται να υποβάλλει προς την ανακρίτρια και τα οποία θα μπορούσαν να στηρίξουν περαιτέρω την κατηγορία κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες η πλευρά του πατέρα της Τζωρτζίνας, εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να υποβάλλει αίτημα προς την ανακρίτρια ώστε να ζητήσει από την προμηθεύτρια του απινιδωτή-βηματοδότη εταιρεία, στοιχεία για το εάν ο απινιδωτής που είχε τοποθετηθεί στην 9χρονη, θα μπορούσε να έχει καταγράψει την ακριβή ώρα που άρχισε η δυσλειτουργία της καρδιάς του παιδιού και αν αυτά τα στοιχεία, θα μπορούσαν να παραμένουν καταγεγραμμένα.
Τι υποστήριζε η Ρούλα Πισπιρίγκου για την κεταμίνη
Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά την απολογία της στην ανακρίτρια λίγο πριν προφυλακιστεί είχε υποστηρίξει ότι η κεταμίνη «δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε δυο χρήσεις μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική». Άρα, όπως ανέφερε «είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».
Ακόμη η κατηγορούμενη στο υπόμνημα που είχε καταθέσει στην κ. Σαλάππα υποστήριζε σχετικά με την ώρα θανάτου της κόρης της: «Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών ο χρόνος επίδρασης φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη είναι από 1 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης. Πάντα με βάση τις ίδιες καταθέσεις από εμένα ζητήθηκε να εξέλθω του δωματίου στο οποίο γινόταν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού μου, άμεσα με την έλευση των γιατρών της ΜΕΘ, που αναφέρεται σε χρόνο τριών λεπτών από την ενημέρωση που έκανα στη νοσηλεύτρια. Οι ανωτέρω γιατροί τοποθετούν χρονικά το θάνατο του παιδιού μου στις 14.30, οπότε προσδιορίζουν τα κρίσιμα 20 λεπτά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 14.10 – 14.30, δηλαδή σε χρόνο που δίπλα στο παιδί μου βρισκόμουν εγώ».
Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη μητέρα, η ίδια από τα καρδιογραφήματα που της εστάλησαν μέσω sms από τον παιδοκαρδιολόγο, στις 15.10 καταγράφεται μηχανικά το γεγονός ότι η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη ζωντανή γιατί φαίνεται ότι λειτουργούσε ο απινιδωτής με την βηματοδότική του λειτουργία με ηλεκτρική ανταπόκριση της καρδιάς του παιδιού. «Άρα το κρίσιμο εικοσάλεπτο, εντός του οποίου φέρεται, να χρειάζεται αυτή ουσία για να προκαλέσει το θάνατο, τότε η χορήγηση της έχει γίνει περίπου στις 14.50, δηλαδή σε χρόνο που από εμένα έχει ζητηθεί η αποχώρηση μου από το δωμάτιο, εντός του οποίου παρέμειναν μόνο γιατροί και νοσηλευτές», είχε υποστηρίξει ακόμη η Ρούλα Πισπιρίγκου.
protothema.gr