ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης 1-2

ofh

Οι φιλοξενούμενοι πήραν «οξυγόνο» σωτηρίας μετά το νικηφόρο τους πέρασμα από το Ηράκλειο.

Με νύχια και με δόντια παλεύει για την παραμονή του ο Απόλλωνας που πήρε διπλό-ανάσα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ με 2-1, τη στιγμή που φωνάζουν για πέναλτι οι γηπεδούχοι.

Από την άλλη, τη δεύτερη ήττα του στη διαδικασία των play outs γνώρισε ο ΟΦΗ.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» ήταν ιδανικό για τους… ουδέτερους. Ο Απόλλων Σμύρνης, μόλις πέντε δευτερόλεπτα από την έναρξη του παιχνιδιού, ζήτησε πέναλτι μετά από σουτ του Μαρτίνες το οποίο βρήκε στο χέρι του Βούρου. Τη φάση έλεγξε ο διαιτητής Τζοβάρας στο VAR, κρίνοντας πως το χέρι του αμυντικού του ΟΦΗ είναι ακούσιο, καθώς η μπάλα βρίσκει στο χέρι στήριξης του παίκτη των Κρητικών.

Λίγα λεπτά αργότερα (3’), οι Ηρακλιώτες έχασαν τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν, όταν ο Σορτσάν απέκρουσε το σουτ του Τσιλιανίδη από θέση τετ-α-τετ.

Advertisement
Από εκεί και πέρα και για το υπόλοιπο του ημιχρόνου, οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια είχαν την πρωτοβουλία στις κινήσεις απειλώντας τόσο με τον Νέιρα, όσο και με τον Φελίπε. Βέβαια, όσο οι προσπάθειες των γηπεδούχων δεν έβρισκαν στόχο, οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν ρυθμό, με συνέπεια στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου να εκμεταλλευτούν την αδράνεια στην άμυνα του ΟΦΗ και με τον Φατιόν να πάρουν προβάδισμα.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι έψαξαν τον τρόπο να αντιδράσουν και μόλις πέντε λεπτά από την έναρξη του δεύτερου μέρους απείλησαν με τον Φελίπε, του οποίου το σουτ εξουδετερώθηκε από τον πορτιέρε της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

Στην ευκαιρία των γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν «απάντηση», πέντε λεπτά αργότερα, με τον Σλίβκα να απειλεί την εστία του Επασί, με τον τελευταίο να δηλώνει «παρών» και να αποσοβεί τον κίνδυνο για δεύτερο τέρμα του Απόλλωνα.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι και πάλι ήταν αυτοί που έψαξαν περισσότερο το γκολ και στο 70ο λεπτό, μετά από ωραία συνεργασια των Νέιρα και Φελίπε, πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης, με τον Βραζιλιάνο να πετυχαίνει το 6ο του τέρμα σε εννέα αναμετρήσεις.

Όπως και στην ευκαιρία του 50ου λεπτου, έτσι και στο γκολ του Φελίπε, η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ βρήκε την απάντηση, με τον Σλίβκα να σκοράρει οκτώ λεπτά αργότερα (78’) και να δίνει εκ νέου προβάδισμα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι φιλοξενούμενοι για το υπόλοιπο του αγώνα κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα τους, με το τελευταίο σφύριγμα να τους βρίσκει με τη νίκη, με σκορ 2-1.

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης (54’ Μπαλογιάννης), Βούρος, Πασαλίδης (84’ Ραχμάν), Γιαννούλης, Μεγιάδο (84’ Μεγιάδο), Τσιλιανίδης (54’ Ντε Γκουζμάν), Στάικος (54’ Τοράλ), Νέιρα, Λάμπρου, Φελίπε

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Σορτσάν, Ντομίνκες, Άλβες, Βιτλής, Ντεντάκης, Φατιόν, Φάμπρι, Ντάουντα (46’ Τομάς), Μαρτίνες, Σλίβκα, Ιωάννιδης (84’ Εμπακογκού)

ΠΗΓΗ: filathlos.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith