Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας: Παρατεταμένη χρήση αναισθητικών
Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας έρχονται στο φως της δημοσιότητας, την ώρα που οι Αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» τα 8 κινητά της Πισπιρίγκου, περιμένοντας παράλληλα το tablet του μικρού κοριτσιού να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στους δικαστικούς λειτουργούς αναμένεται να κατατεθούν έγγραφα από γιατρούς που δείχνουν ότι χορηγούνταν στο παιδί ουσίες -εκτός της κεταμίνης- που προκαλούσαν πτώση των επιπέδων του οξυγόνου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, υπάρχουν έγγραφα και αναφορές γιατρών από την Πάτρα, προτού δοθεί η πληροφορία για την κεταμίνη στο νοσοκομείο «Αγλαϊα Κυριακού», που απέδιδαν τα επεισόδια που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα σε υποξυγοναιμία, πιθανώς από αναισθητικά φάρμακα.
Το ύποπτο σύμπτωμα
Μάλιστα, οι γιατροί που θα καταθέσουν στην 18η ανακρίτρια αναμένεται να αναφέρουν ότι η 9χρονη εμφάνιζε ακόμη ένα ύποπτο σύμπτωμα, ανέβαζε υψηλό πυρετό για πολύ λίγο, κάτι που οδηγεί σε πιθανή χορήγηση αναισθητικής ουσίας, κατά τις ίδιες πληροφορίες.
Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία ντοκουμέντο που μετέδωσε το Mega, η 9χρονη δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα υγείας, με τους σφυγμούς και το οξυγόνο να φαίνονται κανονικοί.
Υπενθυμίζεται πως οι γιατροί ανέφεραν ότι όταν η Τζωρτζίνα έφευγε από την ΜΕΘ και γυρνούσε στο μονόκλινο δωμάτιο υπό την επιτήρηση της μητέρας της, η κατάσταση της υγείας της χειροτέρευε, με την 9χρονη να εμφανίζει ταχυκαρδίες και βραδυκαρδίες.
Οι Αρχές ερευνούν τη διαδρομή της κεταμίνης – Το tablet θα «μιλήσει»
Το στοιχείο που «κλείδωσε» την υπόθεση ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια είναι ότι στον οργανισμό του κοριτσιού βρέθηκε η ουσία κεταμίνη και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα. Η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν δίπλα στο παιδί τις τελευταίες ώρες της ζωής του και για τον λόγο αυτό συνελήφθη. Αυτό που εξετάζουν τώρα οι Αρχές είναι από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη η 33χρονη.
Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η Ρούλα Πισπιρίγκου να προμηθεύτηκε την κεταμίνη από οικείο της πρόσωπο το οποίο φέρεται να είναι τοξικομανής, καθώς σε αυτούς τους χώρους είναι εύκολη η προμήθεια της εν λόγω ουσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, σχετικά με τη διαδρομή της κεταμίνης γίνεται έρευνα σε φαρμακαποθήκες και σε άλλα σημεία πώλησης. Έρευνα επίσης γίνεται και για ένα συγγενικό πρόσωπο της 33χρονης που φέρεται να εμπλέκεται με ναρκωτικές ουσίες.
Παράλληλα, οι Αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» τα 8 κινητά της Πισπιρίγκου, περιμένοντας και το tablet του μικρού κοριτσιού να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση.
«Σύντομα θα έχουμε εικόνα για τη Μαλένα και την Ιριδα»
Στο μεταξύ, για τον ρόλο της πολιτείας στα θέματα της πρόληψης της παιδικής κακοποίησης και των αποτρόπαιων εγκλημάτων, με αφορμή της υπόθεση της Πάτρας που είναι υπό διερεύνηση, αναφέρθηκε στην εκπομπή «Επτά», ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Ελευθέριος Οικονόμου.
«Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός το οποίο βιώνουμε το τελευταίο διάστημα με τα τραγικά γεγονότα της Πάτρας, όπου όλες οι μέχρι τώρα ενδείξεις βάσιμα οδηγούν στο ότι έχουμε εγκληματική συμπεριφορά, γι’ αυτό και γίνεται η διερεύνηση, σε επίπεδο κύριας ανάκρισης», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Οικονόμου.
Μιλώντας για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών, της Ίριδας και της Μαλένας, ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι γίνεται μια πλήρης έρευνα από την Ελληνική Αστυνομία και όπως είπε «σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διαλευκανθεί πλήρως και ο θάνατος των άλλων παιδιών. Υπάρχουν σημαντικά ερωτηματικά. Με τη διεύρυνση του κύκλου των προσώπων που εξετάζονται κάθε ημέρα έχουμε νέα στοιχεία».
Όσο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας που αντιμετωπίζεται από τις δικαστικές αρχές ως εγκληματική ενέργεια, ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι αποτέλεσε το έναυσμα για να αρχίσει η διεξοδική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το θάνατο των τριών παιδιών που είναι ακόμη σε εξέλιξη.
«Στην όλη υπόθεση κάτι δεν πήγαινε καλά. Υπήρχαν σημαντικά ερωτηματικά ως προς το θάνατο της μικρής Γεωργίας και για το λόγο αυτό δόθηκαν οι οδηγίες από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για να διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης στο τμήμα Ανθρωποκτονιών», είπε ο υφ. Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε: «To προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε οδηγούσε σε βάσιμες ενδείξεις ότι ο θάνατος της Γεωργίας πιθανότατα να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Από τη στιγμή που επήλθε ο θάνατος και υπήρξαν οι πρώτες ενδείξεις από πλευράς ιατροδικαστικής υπηρεσίας γρήγορα η υπόθεση οδηγήθηκε στο τμήμα ανθρωποκτονιών», ανέφερε σχετικά με το πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στην εξιχνίαση της υπόθεσης που πλέον βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.
real.gr