Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1

pao

Εψαχνε μία ευρωπαϊκή νίκη και τη βρήκε απέναντι στον ατσάλινο ΠΑΟΚ που άργησε όμως να μπει στο ματς, με το μυαλό στη Μαρσέιγ. Με Αϊτόρ και γκολάρα Χουανκάρ το τριφύλλι μπήκε με 2-1 στη Λεωφόρο για τα σαλόνια.
Την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, με την οποία άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πανηγύρισε απόψε στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός.

Οι πράσινοι επικράτησαν με 2-1 στη ματσάρα απέναντι στον ΠΑΟΚ, που γνώρισε την πρώτη του ήττα στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από δεκαέξι αγώνες (!), έπιασαν τον Αρη στη βαθμολογία και κρατούν πλέον την ευρωπαϊκή τους τύχη στα… πόδια τους. 


Αμφότερες οι ομάδες έδωσαν βάρος στη συνοχή των γραμμών, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που προσέγγισε για πρώτη φορά με αξιώσεις την περιοχή του Παναθηναϊκού στο 8ο λεπτό του αγώνα.

Ο Ακπομ πήρε τη μπάλα στο χώρο από τον Ζαμπά και του γύρισε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του σταμάτησε στον αγκώνα του Βέλεθ. Ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι αλλά μετά από ειδοποίηση του VAR είδε ξανά τη φάση και άλλαξε την απόφασή του εκτιμώντας ότι το χέρι του Ισπανού δεν ήταν σε αφύσικη θέση.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές στην απόδοσή του και στο 15’ ο Βιγιαφάνιες είδε τον Παλάσιος και του πέρασε τη μπάλα ωστόσο ο Πασχαλάκης βγήκε έγκαιρα και παραχώρησε κόρνερ.

Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Αϊτόρ, ο Χουάνκαρ τροφοδότησε στη μικρή περιοχή τον Κώτσιρα που αιφνιδιάστηκε και αντί να σουτάρει πήγε να κάνει κοντρόλ με το στήθος και κόπηκε.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 33’ σε γρήγορο τρανζίσιον με τελικό αποδέκτη τον Ζίβκοβιτς, το σουτ του οποίου κόντραρε στον Αλεξανδρόπουλο.

Ενα λεπτό αργότερα, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ (34’) με τον Παλάσιος να βγάζει σέντρα «ξυράφι» από δεξιά, τον Ιωαννίδη να μην βρίσκει τη μπάλα και τον Αϊτόρ να τη στέλνει με κεφαλιά στα δίχτυα από το δεύτερο δοκάρι μέσα σε αποθέωση (1-0).

Πάλι ο Παλάσιος στο 37’ ελίχθηκε από δεξιά αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στον Ινγκασον και κατέληξε κόρνερ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πίεσε για την ισοφάριση στο διάστημα μέχρι την ανάπαυλα των ημιχρόνων δίχως αποτέλεσμα και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το τριφύλλι να προηγείται στο σκορ με 1-0 χάρη στο γκολ του Αϊτόρ.

Ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 48’ με τον Κούρτιτς να εξαπολύει «κεραυνό» έξω από την περιοχή και τον Μπρινιόλι να απογειώνεται και να παραχωρεί κόρνερ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το πλασέ του Τσιγγάρα πέρασε άουτ.

Στο 51’ οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν μία ανάσα από την ισοφάριση όταν ο Ακπομ νίκησε τον Σένκεφελντ και έδωσε έτοιμο γκολ στον Καντουρί που… κατάφερε και πλάσαρε άουτ από τη μικρή περιοχή!

Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 55’ με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Χουάνκαρ να περνάει άουτ, ενώ το ματς είχε γίνει ροκ και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή.

Ο Λουτσέσκου έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές στο 63’ αλλά στο 65’ οι πράσινοι διπλασίασαν τα τέρματά τους, με ένα γκολ για Οσκαρ του Χουάνκαρ.

Ο Αϊτόρ εκτέλεσε κόρνερ, ο Ινγκασον απομάκρυνε με το κεφάλι και ο Χουάνκαρ με φοβερό βολ πλανέ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα (2-0).

Ο ΠΑΟΚ απάντησε άμεσα και στο 70’ μείωσε το σκορ σε 2-1, μετά από σέντρα του Κούρτιτς και πλασέ του Ζίβκοβιτς από το δεύτερο δοκάρι, με συνέπεια το ματς να ξαναπάρει φωτιά.

Στο 77’ ο Γιοβάνοβιτς έβαλε τρίτο στόπερ στο ματς (Σάρλια αντί Ιωαννίδη) και πέρασε τον Παλάσιος στην κορυφή (5-4-1).

Ο δικέφαλος πίεσε για την ισοφάριση στα εναπομείναντα λεπτά και στο 85’ ο Ζαμπά έβγαλε σέντρα από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Ζίβκοβιτς που πλάσαρε από το δεύτερο δοκάρι αλλά η μπάλα βρήκε στο χέρι του Χουάνκαρ με τον διαιτητή να περιμένει τον έλεγχο του VAR και να δίνει κόρνερ.

Στο 93’ ο Βιτάλ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για ένα τρίτο γκολ αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον Ζίβκοβιτς και κατέληξε κόρνερ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-2-3-1): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (29’ Αλεξανδρόπουλος), Παλάσιος, Γκατσίνοβιτς (88’ Βιτάλ), Αϊτόρ (87’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (77’ Σάρλια).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου / 4-2-3-1): Πασχαλάκης, Σάστρε (63’ Τέιλορ), Βαρέλα, Ινγκασον, Βιεϊρίνια (80’ Σίντνεϊ), Τσιγγάρας (63’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Ζαμπά, Ελ Καντουρί (63’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Ακπομ (80’ Τσόλακ).

sdna.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith